Меню

Търсене на полети от Ангила до Тайван

Покажи филтри

Тайван

 • Тайпе
 • Обща информация

  Официален език: Мандарин
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Долар (TWD)

 • Кулинарната улица на Тайван

  Разположена близо до пристанището Киелунг, разходката по старинната улица Тамсуи е автентичен кулинарен тур. Всякакви видове риба, различи рецепти за супи, странни ястия, като „желязно сварено яйце“ или „бобена извара“ се предлагат на самата улица или в ресторантите наоколо.

 • Сватбеният площад

  Със своята средиземноморска визия, белият сватбен площад „Шимен“ изненадващо напомня на пейзаж от някой гръцки остров. Той е открит през 2008 г., а съчетанието му със синьото небе и кристалните води в близост, го превръща в сензация за фотолюбителите.

 • Крайбрежието Сан-Юнг

  Крайбрежната алея Сан-Юнг е обособена като арт зона. Тя е покрита с повече от 1200 малки разноцветни вятърни мелници, поставени върху зелено поле. Целта на откритата галерия-парк е да предаде идеята за връзката между природата и изкуството. Понякога там се поставят и допълнителни временни инсталации. 

Забележителности на Тайпе

Пълен с интригуващи места за посетителите си, Тайпе е повече от финансов и търговски център на Тайван. Нощният пазар Тайлин доказва, че Тайпе е динамичен град и определено не спи. Там ще намерите типични неща за хапване, като темпура, тофу, пържено пиле, различни видове чай. Освен местната кулинария, от Тайлин може да закупите сувенири за спомен и подарък.

По подобие на други известни небостъргачи Тайпе 101 включва площадка за наблюдение. Със своите 449 метра височина, сградата е сред символите на тайванската столица, както Емпайър Стейт билдинг на Ню Йорк. Всяка Нова година зарята, която се организира от управата на Тайпе 101 е най-впечатляващото събитие в града.

Историческият музей на Тайпе не показва само антични експонати, изложени в тесни коридори и винтидж медни витрини, но и фосили на динозаври и редки животински екземпляри. Изложени са също истински съкровища – златни кюлчета, сребърни накити, скъпоценни камъни. Музеят разказва и за историята на банкирането в Тайван.

Всяка година в средата на месец март около храма Tianyuan се носи сладък аромат на черешов цвят, заради многото дървета наоколо. Заедно с пъстрата си кула и заобиколен от планинските хълмове Датун и Тайванският проток, храмът представлява гледка само за снимка.