Меню

Търсене на полети от Албания до Индонезия

Покажи филтри

Индонезия

 • Денпасар (Бали)
 • Джакарта
 • Сурабая
 • Обща информация

  Официален език: Индонезийски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Индонезийска рупия (IDR)

 • Музеят на картините от пръстови отпечатъци

  Частната колекция на един от членовете на кралското семейство, се е превърнала в истинска забележителност. Всички картини са нарисувани само с пръсти и маслени бои.

 • Домът на костенурките

  Остров Сереган се намира в южната част на Денпасар, свързан с континента чрез малък път. Днес той се използва за Център за опазване и обучение на морски костенурки. Животните, случайно уловени от местните рибари, се отглеждат спрямо вида, възрастта и големината им.

 • Малки ресторанти

  За Индонезия са типичните малките семейни варунг или ресторанти, които приличат по-скоро на павилион с една-две маси към него. Там всеки ден се приготвя прясна храна по специфични за готвача рецепти.

Забележителности на Денпасар

Всички искат да отидат в Бали, но малко хора си задават въпроса кой е главният град на този тропически рай? Това е бързо разрастващият се Денпасар. На местен език името му означава „северен пазар“, което показва, че градът се е развивало като търговско средище. Близо до Денпасар се намира международно летище Ngurah Rai, което е едно от най-натоварените в Индонезия.

Сред най-известните забележителности на Денпасар са площадът „Пуптан“ в центъра на града, Губернаторската резиденция и Паметникът на кралското семейство. Етнографският музей на Бали прилича на дворцов комплекс, в който е съхранено историческото развитие на острова от праисторическия период до Втората Световна война.

До него се намира най-важният храм в града Pura Agung Jagatnatha. Той е посветен на върховния бог Сангхянг Уиди Васа. Спрямо лунните цикли се провеждат фестивали, които се посещават от много хора. Дори да не сте посветени в местата вяра, ще усетите магията и величието на храма.

Пазар Бадунг е най-големият в региона, който точно представя балийската търговска традиция. Предлагат се типични индонезийски продукти в изобилие, което го превръща в интересно място за туристите.