Меню

Търсене на полети от Албания до Киргизстан

Покажи филтри

Киргизстан

 • Бишкек
 • Обща информация

  Официален език: Киргизки, руски
  Часова зона: UTC +6
  Валута: Сом (KGS)

 • Ретро пързалка

  Публичната пързалка за ролери е сякаш непроменена от 80-те години на ХХ век. Изненадващо, но тя е много популярно място за младежкото население на Бишкек. А нищо не пречи и вие да се пуснете по нея, стига да се сдобиете с ролкови кънки.

 • Кафенета

  Бишкек предлага разнообразие от кафенета и заведения тип пекарни или сладкарници, които с удоволствие може да посетите.

 • Страна на планините

  Киргизстан е известна предимно като планинска страна, затова ако сте любители на този тип природни пейзажи, не изпускайте възможността да си направите еднодневен трип до някоя планинска местност в близост до столицата.

Забележителности на Бишкек

Столицата на Киргизстан е сравнително непозната дестинация за европейците. Като във всяка друга централноазиатска страна, в Бишкек също цари специфична атмосфера, характерна за държавите между Европа и Азия. Най-централното място, на което всички се срещат е обширният площад „Ала-Тоо“ с много пейки и фонтани. Там са се състояли важни социални събития, като 60-годишнина от Киргизстанката Социалистическа република и 20 години от Независимостта на страната.

Съвсем близо до площада е Държавният исторически музей, зад който все още стои статуя на Ленин. Местният пазар Ош е доста оживено място, където лесно може да прекарате няколко часа. Там се предлагат местни стоки и хранителни продукти на изгодни цени.

В Бишкек има доста изоставени или недовършени сгради от съветско време, най-известната сред които е Казиното. В днешно време тези сгради са се превърнали в поле за изява на графити-артисти. Любимо място на местните, особено през уикенда е паркът „Еркиндир“. Подходящо място е за разходка, спортуване и хапване.

Обществената баня Зиргал е не само все още запазена, но и доста посещавана. Банята е разделена на две – за жени и мъже и освен да се изкъпете, както се предполага, може да поплувате в басейна или да ползвате сауната. Повечето посетители се разхождат „както майка ги е родила“, което трябва да имате предвид, за да не се смутите нa място.