Меню

Търсене на полети от Албания до Мадагаскар

Покажи филтри

Мадагаскар

 • Антананариву
 • Обща информация

  Официален език: Малгашки, френски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Ариари (MGA)

 • Дворецът Рува

  Сред най-големите забележителности на мадагаскарската столица е дворецът Рува, построен в чест на кралица Ранавалона през XVII век, изграден предимно от дърво. Забележителен е фактът, че времето не го е съсипало и след реставрацията през 1995 г. е в пълния си блясък.

 • Мадагаскарска кухня

  Оризът заема важно място в мадагаскарската кухня, като се приготвя с пилешко, морски дарове, зеленчуци или сирена. Зелената люта чушка е любимо допълнение към почти всяко ястие, освен десертите разбира се. Месото от зебу е доста популярно. Вегетарианците също ще останат доволни, защото има доста видове салати и зеленчукови ястия.

 • Празници

  Християнските празници в Мадагаскар са добре отбелязвани. Мадагаскарският Дядо Коледа е различен от общоприетия – обикаля свободно улиците и раздава почерпки на децата. Празникът на Републиката и африканското обединение на 25 май е сред най-важните местни празници. 

Забележителности на Антананариву

Името на столицата на Мадагаскар може да звучи като истинска скоропоговорка за някои, затова все още може да се срещне краткото ѝ колониално название Тана. Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света, което предполага неговата уникална природа. Неслучайно е наричан „осмият континент“. Официални езици са мадагаскарският и френският, но английският също е широко използван. През последните години здравният туризъм е особено развит в Мадагаскар, заради наличието на няколко билкови растения, които се използват за терапия срещу тежки заболявания.

Антананариву е разделен на три района: долна част или центърът, средна част, разположена насред скалите и Старият град, намиращ се в най-високата част, където са Дворецът на кралицата, Дворецът на министър-председателя, Съдебната палата, катедралите и домовете на някои от най-знатните местни семейства.

За да усетите типичната атмосфера на Антананариву, трябва да посетите цветните му пазарни площади, които са дузина на брой. Най-известният сред тях се намира на пл. Независимост. Всъщност това се смята и за един от най-големите площади в света, където може да откриете всичко – облекло, обувки, бижута, сувенири, дърворезби и други ръчно изработени предмети.

Зоопаркът Цимбазаза е изключително интересен, защото представя разнообразния и различен животински свят на Мадагаскар – лемури, костенурки и екзотични птици.