Меню

Търсене на полети от Албания до Мавриций

Покажи филтри

Мавриций

 • Порт Луис
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Рупия (MUR)

 • Конни надбягвания

  Традицията на конните надбягвания в Порт Луис е неразривно свързана с трасето Champ de Mars, открито през 1812 г. от първите британски колонизатори на Мавриций. От тогава до днес редовно се провеждат такива състезания. Именно там се отбелязва за пръв път независимостта на страната през 1968 г.

 • Ле Паунс

  Ле Паунс е малката планина, разположена на юг от Порт Луис. Тя е чудесен вариант за разходка сред природата, освен това не е твърде стръмна или висока, поради което е подходяща за изказване и от хора, които са начинаещи в подобни активности.

 • Кухнята на Порт Луис

  Културното разнообразие на Порт Луис определено може да се усети чрез неговата кухня. Тестени закуски, пълнени със зеленчуци, палачинки с чили сос, пържена юфка, пилешки тикаки и кебап са само част от специалитетите, които може да се опитат както на улицата, така и в ресторантите. 

Забележителности на Порт Луис

Столицата на островната държава Мавриций гордо носи своя девиз: „Звезда и ключ на Индийския океан“. Пристанищният град е стратегически разположен в Индийския океан сред маршрутите на кораби, пътуващи от и до Азия, Европа и Африка. Самото пристанище е главен икономически стожер и най-оживено място в града. Красивият облик на Порт Луисс е запазил архитектурата, наследена от периода на френското колониално владение. Името на града е дадено в чест на френския крал Луи XV.

Главните улици на Порт Луис са пъстри, шумни и претъпкани. Жени, облечени по последна западна мода, с традиционно сари или мюсюлмански забрадки, полуголи тичащи деца, местни и туристи формират колорита на района около Централния пазар. Той показва как изглежда ежедневието на жителите му, като там се предлагат изцяло местна продукция и сувенири.

Caudan Waterfront е главният търговски комплекс на столицата, където ще намерите всичко от хотел, казина, финансови институции през магазини, кина и различен тип заведения. Това определено е подходящото място за шопинг и забавления.

Там се намира и музеят Блу Пени, посветен на историята и изкуството на Мавриций. Той носи името на легендарната синя марка, отпечатана специално за местните пощенски служби. Освен богата колекция от пощенски марки, може да видите още морски карти, картини, скулптури, документи и други неща, свързани с историята на страната. Националният исторически музей и Музеят на фотографията са обекти, подходящи за любознателните посетители.