Меню

Търсене на полети от Албания до Тунис

Покажи филтри

Тунис

 • Тунис
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +1
  Валута: Динар (TND)

 • Медина

  Историческото сърце на Тунис е като лабиринт от тесни улички, по които наистина може да се изгубите. Главната порта на квартала, маркираща и края на Новия град, се нарича „Морската порта“. Няколко храма, много магазинчета и сергии, както и кафенета ще ви потопят в екзотична атмосфера, без да усетите как минава времето.

 • Новият град

  Съвсем различен от медината – Новият град има широк булевард, засаден отстрани с палмови и евкалиптови дървета и площад „Независимост“, точно срещу пристанището.

 • Пристанището

  От незапомнени времена районът около пристанището е бил от важно стратегическо значение. Испанците и османците са строели укрепения там, които все още са добре запазени. Мястото се превръща в пристанище по време на френското колониално управление. Главната крайбрежна улица – „Франклин Рузвелт“ е идеална за разходка.

Забележителности на Тунис

Едноименната столица на Тунис е един от най-посещаваните и съвременни градове в Северна Африка. Повечето туристически атракции са разположени в Стария град или Медината. В т.нар. Нов град се усеща френското влияние – типични малки и кокетни френски кафенета, сгради предимно в стил бел епок и подредени улици.

Останките на Древен Картаген все още напомнят за славното му минало в залива на Тунис. Извисяващите се колони и мраморните плочи не могат да се сравнят с други забележителности, запазени от същия период, но все пак се усеща специална атмосфера.

Заедно с Музея на египетската цивилизация в Кайро, тунизийският Бардо е най-добрият в Северна Африка, представящ експозиция с най- красивите мозайки от цялата страна. Разходката сред този истински дворец ще ви отнеме цял следобед. Освен мозайки, на приземния етаж има експонати от периода на Пуническите войни, когато Картаген се разпада, от християнското и ислямско културно влияние.

Прекрасният крайбрежен квартал Сиди Бу Саид е застроен в андалусийски стил. Той дължи известността си на трима художници – Пол Клей, Август Маке и Луи Молилит, които докато са живели там през 1914 г., са били вдъхновени от красотата на белите сгради със сини врати, които са изобразявали на платната си. Кварталът е нещо като място за бохеми и творци и уикенд дестинация за разходка на местните.