Меню

Търсене на полети от Армения до Естония

Покажи филтри

Естония

 • Талин
 • Обща информация

  Официален език: Естонски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Кой е Ревал?

  Естонската столица не винаги е насила името Талин. До 1918 г. градът се е наричал Ревал, което на немски означава „падащ елен“. Смята се, че произлиза от областта Ревалия в страната.

 • Талинският „Александър Невски“

  Катедралата „Александър Невски“ по подобие на софийската, е най-красивият храм в естонската столица. Тя притежава седем камбани, като най-тежката от тях е 15 тона.

 • Кметската аптека

  Кметът няма да ви лекува там, но ще можете да разгледате една от най-старите аптеки в Европа, отворена през 14 век. Освен съвременни и годни за употреба лекарства, аптеката предлага музейна експозиция.

Забележителности на Талин

Талин е средновековното съкровище на Северна Европа. Старият град на естонската столица неслучайно е включен с списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО. Кулите, защитните стени, калдъръмените улички са идеален декор за филм. Това обаче не пречи на града са се превърне в център на модерна национална икономика, която през последните години изненадва със своите темпове.

Дворецът Кадриорг е бароковото бижу, което руският император Петър I подарява на своята любима Катерина през 18 век. Към него се включва голям парк за разходки и няколко цветни градини. Днес там се помещава Естонският музей на изкуствата.

Целогодишният културен живот и нощните забавления правят Талин чудесна дестинация по всяко време. Все пак, повечето хора предпочитат да заложат на топло и слънчево време. Затова през периода юни-август Талин е най-посещаем. В средата на юни се провеждат също така „Дните на Стария град“.

Естонската кухня е получила влияние от близките скандинавски, руска и немска. Бирата е особено популярна напитка в страната, както и ябълковото вино. Билковият ликьор Vana Tallinn е нещо типично, което заслужава да се опита.