Меню

Търсене на полети от Ангола до Коста Рика

Покажи филтри

Коста Рика

 • Сан Хосе
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -6
  Валута: Колон (CRC)

 • Костариканска кухня

  Костариканската кухня залага на ориз и зеленчуци, морски дарове и много подправки. Традиционно ястие за Сан Хосе е гало пинто, което основно представлява пържен ориз с черен зрял боб в различни разновидности.

 • На "сода"

  В Коста Рика сода се наричат малки, семпли заведения, предлагащи салати, пилешко и ориз със зеленчуци на много ниски цени. Дискотека означава нощен клуб, а ако търсите нощен клуб, ще ви упътят към стриптийз бар. Най-голяма концентрация на заведения има в квартала Сан Педро, в близост до Университета на Коста Рика.

 • Истински вулкан

  Любителите на по-екстремните преживявания могат да си направят кратка екскурзия до действащия вулкан Аренал, който се намира на 90 км от Сан Хосе. Потреперващата земя и пръските лава са атракция за туристите, затова в близост има паркове и хотели.

Забележителности на Сан Хосе

Сан Хосе посреща всички посетители на слънчевата Коста Рика с хубав климат, гостоприемни жители, добър нощен живот и културни забележителности, съчетани с колониален архитектурен стил. Една от най-красивите сгради не само в столица, но и в цяла Коста Рика, е тази на Националния театър. Вътре в нея се помещава елитен клуб, в който хайлайфа на страната посещава.

Друга сграда от подобна величина е тази на пощата, която е боядисана в отличителен светлозелен цвят, а в нея има също Музей с богата колекция от пощенски марки. Един от музеите с най-скъпа колекция е този на златото, защото в него се съхраняват над 1000 предмета. Сградата на съда, Националният музей на Коста Рика и Музеят на съвременните изкуства са други интересни забележителности.

На северозапад от площад „Испания“ се разполага историческия квартал Барио Амон, в който през 19-ти и 20-ти век са живели производители на кафе. През последните години много от сградите са реставрирани и превърнати в хотели, заведения и офиси. Архитектурата е във викториански и арт деко стил, кварталът е много подходящ за разходка и пресъздава добре съчетанието между миналото и настоящето.

За най-малките „Музеят на децата“ е подходящо забавление, от което могат да научат много. Той е във вид на замък с много коридори, които водят до различни тематични зали. Подводен свят, вулкани, динозаври, скелети, самолети са само част от нещата, до които посетителите могат да се докоснат.

Подобно на мегаполисите, столицата на Коста Рика има своя Китайски квартал, чието начало е обозначено с дървена арка с надпис Барио Чино (Barrio Chino). Сравнително малък на площ, той включва традиционните магазини и ресторанти.