Меню

Търсене на полети от Ангола до Иран

Покажи филтри

Иран

 • Техеран
 • Табриз
 • Обща информация

  Официален език: Фарски
  Часова зона: UTC+4.5 (лято), UTC+3.5 (зима)
  Валута: Риал (IRR)

 • Дворецът Голестан

  Дворецът Голестан е разделен на 17 отделни структури, всяка от тях с различно приложение – приемни зали, музеи, ритуални помещения, стаи за гости и добре поддържани градини. Сложно съчетаните плочки, огледалата, симетрично разположените фонтани и мраморни тронове демонстрират богатството, на което са се радвали монарсите.

 • На ски в Техеран

  Близостта до планинската верига Алборз е предимство за жителите и гостите на града. Тохал е най-високата планина, достигаща височина от 3993 метра. С лифт може да се изкачите в планината от града, след което да изберете някоя от туристически пътеки, по чиито маршрути са обособени чайни.

 • Предшественикът на Техеран

  С метрото може да стигнете до Рей – важен политически и религиозен център, предшественик на столицата Техеран. Селището се намира юг от града и основните му забележителности включват: традиционен пазар, сасанидска крепост, селджукска гробница и светилището на потомък на втория шиитски имам, привличащо целогодишно поклонници. 

Забележителности на Техеран

Този противоречив мегаполис е дом на 10 млн. иранци, пълен с бетонни сгради, надничащи една над друга, но всички те засенчени от величието на планинската верига Алборз.

Националният музей на Иран съхранява внушителна гама от съкровища и предмети, обхващаща 30 000 години от човешката история по тези земи. От оръдия на труда и примитивно изкуство от каменната ера, през останки от древната столица Персеполис до монети и керамика, музеят съдържа елементи от тялото и душата на иранския народ. Самата сграда, проектирана в началото на 20-ти век е  препратка към сасанидската архитектура.

Кулата Милад е една от съвременните забележителности на Техеран. Със своите 435 метра, тя се нарежда на 6-то място в света по височина сред подобни постройки. При ясен ден от върха ѝ може да видите целия град. Елегантният въртящ се ресторант на последния етаж, предлага допълнително гурме изживяване. Друга също толкова иконична за Техеран сграда е кулата Азади. Тя е построена през 1971 г., за да отбележи 2500 години от възникването на Персийската империя. Сградата в цвят слонова кост съчетава сасанидска, ахеменидска и съвременна архитектура. 

Големият пазар е място, което всеки турист обезателно трябва да посети. Със своите 10 км малки улички, той е истински лабиринт. Килими, бижута, глинени гърнета, тигани и всичко, за което се сетите се предлага на разпродажба там, плюс няколко добри местни ресторанта. Ако този пазар ви подейства стресиращо, по-малкият и спретнат вариант е Тажриш, намиращ се на едноименния площад.