Меню

Търсене на полети от Аржентина до Турция

Покажи филтри

Турция

 • Анталия
 • Истанбул
 • Измир
 • Бодрум
 • Адана
 • Трабзон
 • Kayseri
 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Обществен транспорт

  От летището до града се стига за около 15 мин. Т. нар. „долмуш“ или маршрутки са най-предпочитани за придвижване, защото спират почти навсякъде и са по-евтини от стандартните автобуси с фиксирани спирки. Такситата са доста по-скъпи през периода 24:00 ч. – 06:00 ч.

 • На пазар

  Около Часовниковата кула до ул. Ататюрк се намира пазарът, от който местните пазаруват. Старият град Калейчи е подходящо място за закупуване на традиционните турски килими, сувенири и кожени изделия. Бутиците се намират на Коняялти.

 • Турска кухня

  В Анталия си заслужава да опитате традиционен ябълков чай с мента и повече мед, поднесен в малки чашки под формата на лале, типичното турско кафе с щипка кардамон, различни видове баклава и локум, приготвени с розова вода, както и шиш-кебапът.

Забележителности на Анталия

Хубавите плажове в съчетание с планини, културно-археологическо наследство и международно летище, превръщат Анталия в един от скъпоценните камъни на турския туризъм. Централният плаж обикновено е доста натоварен, но има няколко други в близост, които предлагат повече спокойствие. Анталия съчетава  модерното лице на град, предлагащ различи глезотии на своите посетители и старинна част с тесни улички, джамии и къщи в традиционен османски стил, напомнящи за истории от преди новата ера. Кварталът Калеичи пази тази старинна атмосфера и е задължителна спирка за всички гости на града. Там се намира и туристическия информационен център.

Археологическият музей на Анталия е сред най-големите от този тип в Турция. Състои се от 13 зали, сред които е отделено място за най-малките посетители с изложба на детски играчки, събирани от древни времена до днес.

Триумфалната арка на Адриан е издигната през 130 г. в чест на посещението на римския император в града. Тя се намира в близост до пристанището, където са разположени много кафенета и ресторанти.

В района на Анталия има доста забележителности, сред които: древното селище Перге със своя римски театър, стадион и добре запазени улици с колони (на 18 км), градчето Аспендос (също на 18 км) със своя Амфитеатър, който все още се ползва за представления, Сиде, отново със запазен театър и римска баня, където се смята, че Клеопатра и Марк Антоний са се срещали.

В случай, че изберете за почивка Анталия, си заслужава да стигнете и до Памуккале или „памучният дворец“ . Прочутата забележителност е на 250 км от Анталия, но за нейните бели тераси с топли минерални басейни се носят легенди още от древността.

Популярни авиокомпании по маршрут Аржентина - Турция