Меню

Търсене на полети от Американска Самоа до Кайманови острови

Покажи филтри

Кайманови острови

 • Джорджтаун
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Каймански долар (KYD)

 • Какво да ядете в този регион?

  В местната кухня се усеща английско и карибско влияние, а ястията се базират основно на риба, морски дарове и костенурки. Цените в ресторантите варитат между 10 и 30 долара на човек, но можете да намерите и по-евтини места като някои барове на плажа. Едно такова място е известният бар за водолази „Rackams“. Ако търсите вкусни морски ястия, пробвайте ресторантите „Deckers Caribbean Inspired Grill“, „Da Fish Shack“ или „The Lobster Pot“.

 • Поздрави от Ада

  На остров Гранд Кайман си струва да посетите място наречено „Ада“. Пълно с черни вулканични скали, това място не случайно носи името си. Ако някога се озовете там, може да ни изпратите картичка!

 • Фестивалът на пиратите

  Предшествениците на пиратите, днес жители на Джорд Таун, честват своята „Седмица на пиратите“ през месец октомври. През това време в града се организират много тържества и исторически шоута.

 • А за сувенир?

  На Каймановите острови си струва да закупите изделия от черупки, дървени фигурки и бижута от доломит. За любителите на храната - лют сос от пипер, мед и ром „Тортуга“.

Какво си струва да видите в Джордж Таун?

Намиращ се на остров Гранд Кайман, Джордж Таун е столица на Каймановите острови, които са британска задморска територия. Въпреки че е сравително малък, градът е известен финансов център, в който се намират повече от 300 клона на офшорни банки. Най-големите забележителности на острова са красивите плажове, лазурното море и прекрасните коралови рифове, подканващи ви да се гмуркате.
Каймановите острови са открити през 1503 година от Кристофър Колумб. Те са носили името „Тортугас“ („костенурките“ – исп.) заради огромните популации на морски костенурки в региона. Днешното найменование идва от испанската дума „кайман“, която означава крокодил. Не е изненадващо, че тук природата е най-голямата атракция със своите равни острови, чийто най-висок връх е не повече от 40 метра над морското равнище. Благодарение на необятните коралови рифове преди време на островите са намирали убежище и пирати. Сега на Каймановите острови живеят техните предшественици, а много легенди разказват за скрито от древните пирати съкровище.
Джордж Таун е посещаван от почти 80 хиляди водолази годишно, които идват тук от цял свят, за да се насладят на възхитителния брой морски обитатели сред които скатове, рифни акули, баракуди, лангусти и костенурки, както и на неопетнената красота на рифовете. Най-посещаваните тук места са националния парк „Bloody Bay Wall Marine Park“ (Морски парк „Кървавия залив“ – бълг.), където можете да се гмуркате на няколкостотин метра дълбочина, както и пясъчните ивици на плаж „Stingray City“ с безброй плуващи наоколо скатове. В самия град можете да посетите „Националния музей на Каймановите острови“, както и реплика на кораба „Нина“, с който Колумб е пристигнал пръв на брега. Не пропускайте „Плаж седем мили“ („7 Miles Beach“ – англ.), който се смята за един от най-красивите на света със свойте бели пясъци, както и огромния морски парк „Boatswain's Beach“, който е бишва ферма за костенурки.