Меню

Търсене на полети от Австрия до Бразилия

Покажи филтри

Бразилия

 • Сао Пауло
 • Бразилия
 • Фоз до Игуасу
 • Рио де Жанейро
 • Салвадор
 • Порто Алегре
 • Манаус
 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Футболът на първо място

  Както навсякъде другаде, и в Сао Пауло футболът е религия. Стадионът на местния отбор - Ещадио до Морумби, побира 80 000 души. Всяко дерби е истински празник и страстно се разисква.

 • Столица на Латинска Америка

  Мемориалът на Латинска Америка е сграда, служеща едновременно за музей на латиноамериканската култура и седалище на Парламента на Латинска Америка. Там се съхраняват всякакви артефакти, свързани с историята, културата и изкуството и развитието на държавите от континента.

 • Кулинарната столица на Бразилия

  Заради етническото си разнообразие и наличието на такива квартали, Сао Пауло е известен със своето кулинарно богатство. Квартал Jardins е гастрономическото сърце на Сао Пауло. Там може да опитате ястия от цял свят, като повечето заведенията работят от сутринта до след полунощ.

Забележителности на Сао Пауло

Динамичният и пъстър Сао Пауло е най-големият град не само в Бразилия, но и в цялото южно полукълбо. Мегаполисът е дом на над 100 различни етноса и носи името на Св. Павел. В Сао Пауло се стичат всякакви хора от Южна Америка, преследвайки мечтите си за работа, образование и по-добър живот. Затова е считан за южноамериканския еквивалент на Ню Йорк. Той е сред градовете в света с най-голяма концентрация на небостъргачи, наред с Токио, Сингапур, Шанхай, Чикаго и др.

Няколко са емблематичните сгради, на които задължително трябва да обърнете внимание. Катедралата Сао Пауло е най-голямата в града със своята 92-метрова осанка. Неоготическият й купол е вдъхновен от този на флорентинската катедрала в Италия. Мостът „Октавиу Фриаш“, който минава над река Пинейрос, е известен с горната си платформа, която е във формата на буквата Х. Зданието Копан, приличащо на огромна бетонна вълна, е жилищна сграда, която не остава незабелязана. В нея живеят 4000 души, като дори имат собствен пощенски код. Бразилският вариант на нюйоркския Емпайър Стейт Билдинг е сградата Алтино Арантес, която се извисява до 161 метра. Външни посетители се допускат срещу лична карта до последния 33-ти етаж, откъдето се открива гледка към града.

Музеят на изкуството сам по себе си е истинска архитектурна творба. Самата сграда е „повдигната“ във въздуха от четири огромни червени колони. Тя се намира на една от главните улици – „Авенида Паулиста“, заедно с други музеи и важни сгради. Най-модерната и скъпа улица, където са повечето бутици и лъскави заведения се нарича „Оскар Фрейре“. Финансовият район на града, където седалища имат банки и други институции е Бруклин.

Общинският пазар „Меркадао“ предлага всякакви хранителни продукти – прясна риба, различни видове сирена, екзотични плодове и местни сладкиши, приготвяни на място. На това колоритно място обаче често е доста претъпкано.

Популярни авиокомпании по маршрут Австрия - Бразилия