Меню

Търсене на полети от Австрия до Макао

Покажи филтри

Макао

 • Макао
 • Обща информация

  Официален език: китайски, английски, португалски, филипински
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Патака (MOP)

 • Върхът на Макао

  В Макао се намира най-високата точка за организирани скокове с бънджи. На върха на Macau Tower всички любители на адреналина могат да се хвърлят от височина 233 метра.

 • Църквата „Сейнт Пол“

  Красивата фасада на църквата „Сейнт Пол“ е била най-голямата забележителност на Макао. Построена през 16-ти век, тя е опожарена в началото на 19-ти век, но все още прави впечатление.

 • Площад „Сенадо“

  Най-посещаваният площад на Макао е идеален за дневна разходка. Той е обграден от сгради в неокласически стил и пастелни цветове, покрит с мозайка, напомняща Португалия и украсен с цветни лехи.

Забележителности на Макао

Макао определено е интригуващ град, като пресечена точка на Изтока и Запада. През последните години той е известен най-вече с казината и хазарта, но все пак пази своите древни традиции и обичаи. Кухнята му добре описва всички тези особености, като напоследък Макао се е превърнал в рай за почитателите на тестените изкушения. Пример за това са португалските пастели, които всъщност са популяризирани от англичанин, превърнал обикновена аптека в най-добрата пекарна в града. Не липсва и личната местна кухня с ясно изразени китайски подправки, като например ястията „маканесе“ (вид яхния) и „капела“ (вид яхния).

Ако търсите необичайно забавление в Макао, посетете най-голямото водно шоу в света – „Къщата на танцуващата вода“. В рамките на 90 минути акробати, танцьори, актьори, мотоциклетисти и водолази на световно ниво създават истински спектакъл сред водки каскади. Дори местните жители посещават повторно шоуто, което след шест години вече се е превърнало в традиция.

Въпреки големия брой китайски традиционни храмове в Макао, може би най-известния е А-ма, който е и най-стария в града. Той е посветен на богинята Мазу – покровителка на всички моряци и рибари. Храмът се състои от входна порта, мемориална арка, зала за молитви, зала за дарения и още две отделни, будистки зали. Отделните зали за молитви, посветени на различни божества в един комплекс, са типични за китайската култура и Конфуцианството.

Разбира се, не може да пропуснете посещение на казино в източния „Лас Вегас“. Всъщност Макао е доста по-голям хазартен център от американския му побратим. Китайците приемат доста сериозно посещенията си в казината, заради което рядко ще ги видите с питие на масите за игра, а по-скоро силно съсредоточени.

Популярни авиокомпании по маршрут Австрия - Макао