Меню

Търсене на полети от Австрия до Виетнам

Покажи филтри

Виетнам

 • Ханой
 • Хо Ши Мин
 • Обща информация

  Официален език: Виетнамски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Донг (VND)

 • Най-старият университет

  Храмът на литературата, наричан още най-старият университет на Виетнам, има 1000-годишна история. Той е напълно реставриран и отворен за посещения отново през 2000 г. Има пет двора, пресечени от три пътеки, водещи до самия храм.  

 • Водно куклено шоу

  Ханойското водно куклено шоу има около 1000-годишна традиция, която не бива да изпускате. Самият спектакъл представлява марионетки, които танцуват в езеро или изкуствен воден басейн при съчетание с музика и светлини.

 • „Ханой Хилтън“

  „Ханой Хилтън“ се нарича затворът-музей Хоа Ло, в който по време на Виетнамската война са били задържани американските военнопленници. Именно заради  сравнително добрите условия, си е спечелил името на известната хотелска верига.

Забележителности на Ханой

Виетнам и столицата ѝ Ханой се превръщат във все по-привлекателна за пътешествениците страна и една от топ дестинациите на Азия. Ханой е един от най-старите виетнамски градове, в който ще изживеете пътешествие сред историческите периоди и културното развитие – от времето, когато Виетнам е бил част от Китай, френското и американско колониално влияние и разбира се - съвременният период.

Езерото на върнатия меч е специално място, която трябва да посетите. Според местната легенда, именно там е започнала историята на Виетнам, когато бъдещият император е получил меч от вълшебна костенурка покрай езерото. По-късно той го използва, за да извоюва независимостта на страната. Днес езерото, чието име всъщност звучи Хоан Кием е чаровно място, популярно за сутрешни спортни занятия и сватбени фотосесии.

Старият квартал на Ханой се намира близо до Езерото на върнатия меч и е най-подходящото за изгоден шопинг място. Разнообразието от магазини, вкусна храна и други туристически услуги, го превръща в предпочитан от посетителите район. Улиците на стария град формират триъгълна форма, а самите те носят имената на стоките, които се продават там.

В галерията на Ханой може да разгледате интересни експонати, като някои от тях са пропагандни плакати от политическото минало на страната. Слогани от рода на: „Не засявайте опиум!“ ще ви накарат да запомните по един различен начин факти от виетнамската история.

Популярни авиокомпании по маршрут Австрия - Виетнам