Меню

Търсене на полети от Австралия до Исландия

Покажи филтри

Исландия

 • Рейкявик
 • Обща информация

  Официален език: Исландски
  Часова зона: UTC +0
  Валута: Крона (ISK)

 • Един нетипичен музей

  Сред най-специфичните забележителности не само в Рейкявик, но и в света, е единственият по рода си Музей на пенисите. В него са изложени над 200 мъжки атрибута на различни животни (кит, морж, мишка, тюлен, куче и т.н.), включително и на човек, елф и трол. Логично, децата под 13 г. са допускани само с възрастен придружител.

 • Главната улица

  Както всеки град, Рейкявик също има своя главна улица - артерия, по която животът кипи. Това е Laugavegur. Тя се познава по старинните сгради и ярките цветове. Едно от популярните заведения е Chuck Norris Grill, което е украсено със забавни мисли и цитати, свързани с героя.

 • Старото и Новото се срещат в музея

  Археологическият музей на Рейкявик е впечатляваща смесица от съвремие и минало. Макар експозициите в него да разказват за отминалите времена на викингите и техния бит, самата сграда има изключително модернистичен вид, а интерактивните компютърни панели разказват историята на страната.

Забележителности на Рейкявик

Исландия с нейната столица Рейкявик остава някак встрани от популярния за туристите европейски континент. Градът може да няма Биг Бен или Алфелова кула, но е свежа глътка, която става все по-популярна сред туристите по света. Старият град и езерото Тьорнин са задължителна част от разходката из града. По крайбрежието на езерото има пейки, а в него плуват лебеди и патици, които могат да се хранят от минувачите. До него се намира и кметството на града.

Страната на гейзерите пресъздава тези свои природни богатства дори и в архитектурата. Според някои, един от символите на Рейкявик – църквата „Халгромск“ наподобява изригващ гейзер. Височината на сградата е 74, 5 и до върхът й се стига с асансьор, който побира само 6 човека, затова често може да има опашки от чакащи посетители. Входът за храма е безплатен, но за кулата на върха има такса. Друг символ на града е стоманената скулптура Солфар, разположена на брега на Атлантическия океан, която представлява викингски кораб.

Ако искате да научите повече за историята на страната, то трябва да посетите „Музеят на корабоплаването“, тъй като животът в Исландия е тясно свързан с водата, рибарството и плаването. Друг, типичен за Рейкявик обект е Постоянната интерактивна изложба на китове. Тя е разположена в две зали и включва 23 модела на китове в реален размер и от различни видове. Приглушената светлина и озвучаването буквално потапят зрителите в света на тези огромни морски същества.