Меню

Търсене на полети от Аруба до Австралия

Покажи филтри

Австралия

 • Сидни
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+10 (лято), UTC+11 (зима)
  Валута: Австралийски долар (AUD)

 • Пазарът Пади

  Този пазар със 150-годишна история, се е превърнал в институция за Сидни. Неговите повече от 1000 сергии ще ви предложат сувенири за спомен на доста разумни цени.

 • Бонди биийч

  Плажът Бонди е най-посещаваният в града, където често се срещат и местни знаменитости. Заобикалящата го местност е пълна с добри възможности за шопинг и хранене. Той също така държи световния рекорд на Гинес за снимка с най-много хора по бански костюми, включваща 1010 горещи красавици.

 • Сидни Харбър Бридж

  Иконичният Сидни Харбър Бридж е друг добре познат символ на града. Той спада към най-големите в света стоманени дъгови мостове и е открит през 1932 г. Общата височина на конструкцията е 139 метра над морското равнище. Интересен факт е, че една от активностите, свързани с него, които се предлагат е организирано изкачване на моста.

Забележителности на Сидни

Сидни спокойно може да се нарече австралийският еквивалент на Ню Йорк – космополитен кошер, който никога не спи, пълен с всевъзможни активности по всяко време на годината. Населението на града е малко над 4 млн., което го прави най-голения град на континента. Той е също и най-привлекателната туристическа дестинация на Австралия, посещаван от около 32 млн. туристи годишно.

Сградата на операта е може би първият архитектурен обект, с който всеки асоциира не само Синди, но и цяла Австралия. Тя е особено красива през вечерта, когато е празнично осветена. Ако имате възможност да посетите някое от многобройните събития, които се провеждат там, не я пропускайте. Иначе в самата сграда има няколко добри места за хапване, а районът около Операта е идеален за разходки.

Задължително се разходете около пристанище Дарлинг и няма да съжалявате. Редица атракции ви очакват там – Китайската градина на приятелството с прилежащата ѝ чайна, Националният военноморски музей, въртележка, аквариум, Музеят на Мадам Тюсо, търговки център и редица барове, които привличат внимание след залез слънце.

Едно от нещата, които радва всеки турист е надписът „безплатно“. Това пише на зелените тениски на всички доброволци, организиращи тур из основните забележителности на Сидни. Те се провеждат три пъти на ден и са чудесен начин да опознаете града през очите на местните.