Меню

Вътрешни полети - Аруба

Покажи филтри

Аруба

 • Оранестад
 • Обща информация

  Официален език: Холандски, папяменто
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Флорин (AWG)

 • Транспорт

  Тролейбусите са основните превозни средства в обществения транспорт на Оранестад. Червеният туристически тролейбус е безплатен и преминава през девет спирки в града. Може да се качвате и слизате от него по всяко време, когато решите.

 • Бон Бини Фестивал

  Всеки вторник в Оранестад се провежда фестивалът за фолклорна музика и танци Бон Бини, чието име на местния език означава „Добре дошли!“. Мястото е дворът на най-старата сграда в града – Fort Zoutman, а часа между 18:30 и 20:30 ч.

 • Пеперудената ферма

  Феерията от цветове, която се разкрива пред посетителите на малката пеперудена ферма не е за изпускане. Бонус е фактът, че като турист може да посетите няколко пъти фермата по време на посещението си в Аруба, стига да пазите билета си.

Забележителности на Оранестад

Оранестад или в превод „оранжевият град“ , е столица на Аруба, която е владение на Кралство Нидерландия с автономен статут. Столицата е разположена в южната част на острова и може да се похвали с най-дългата крайморска алея в Карибския регион, започваща от летището и спускаща се към центъра на града. Това е идеално място за разходка, спортуване, сутрешно кафе или романтична вечеря в някое от многото заведения. Често там се провеждат спортни събития, изложения или концерти.

Любимо място на туристите е пазарът до автогарата, в близост до който има безплатен паркинг. Повече от 40 търговци предлагат типични за Аруба сувенири на достъпни цени: дърворезба, маслени картини, бижута от миди и рапани, плетени чанти и дрехи и др. Там се предлагат също открито барбекю и свежи коктейли. Главната улица на града е обградена с големи палмови дървета от двете й страни и е все по-оживена след прокарването на тролейбусна линия през нея.

Местното изкуство и занаяти са добре съхранени и почитани в Оранестад. Домът на културата и няколко други подобни центрове поддържат постоянни изложби, посветени на традиционното и съвременно изкуство.

Модерните търговски центрове, предлагащи луксозни стоки, като: злато, сребро, бижута от скъпоценни камъни, швейцарски часовници и дизайнерско облекло, са особено популярни сред посетителите на града, които идват специално с цел шопинг.