Меню

Търсене на полети от Аруба до Гватемала

Покажи филтри

Гватемала

 • Гватемала Сити
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -6
  Валута: Кетцал (GTQ)

 • Как да се ориентирате по-лесно?

  Движението из улиците на съвременния град Гватемала е сравнително лесно, защото той е разделен на 22 зони, а адресите се дефинират спрямо това на колко кръстовища се намирате от местоположението си.

 • Колко етажа имат сградите?

  Поради релефа на града и близостта му до летището, височината на сградите е строго дефинирана - в Десета зона те не могат да са по-високи от 60 метра, а в Първа например са максимум 95 м.

 • Разгледайте цяла Гватемала за един следобед

  Ако искате да видите как изглежда страната днес, посетете парка Minerva във Втора зона, където може да видите графичната печатна карта на Гватемала, направена в мащаб 1:10 000.

Забележителности на Гватемала Сити

Още през 1500 г. пр. Хр. на мястото на Гватемала е имало град на маите, който се е наричал Kaminaljuyu. По-късно, през 1775 г. конкистадорите основават там съвременната столица на страната. Най-красивите сгради се намират в най-старата част на града или т.нар. Първа зона. Там ще намерите Националният дворец на културата, който блести с фасадата си от мед и полирано дърво, сградите на Конгреса и Националната библиотека, както и старият Централен Парк, където можете да срещнете продавачи на сладолед, улични артисти или дори политиците, организиращи срещи с избирателите си на открито.

За сувенири от Гватемала се насочете към пазара зад църквата в центъра на града. Заслужава си да обърнете специално внимание на шаловете в традиционни модели и краски. Не забравяйте да се пазарите за цените.

Как ви звучи идеата за пътешествие във времето? Напълно възможно е. Просто посетете историческия град на маите - Kaminaljuyu, разположен на платото в югозападната част на днешния град Гватемала, в Зона седем. Хората по онова време са се занимавали предимно със селско стопанство. Част от водите на езерото Мирафлорес са насочвани към полетата по два канала. Архитектурата на града е впечатляваща за времето си. Въпреки това, той е бил изоставен от жителите си през 900 г. сл. Н.е., като и до днес изследователите не успяват да установят защо.

Ако обичате да танцувате, то прекарайте една луда нощ в казино в Десета зона, наречена още  Zona Viva. Това е може би най-подходящото място за танцуване през нощта. Областта е известна с добрите си барове, ресторанти и дискотеки. Традиционната кухня се сервира в Casa Chapina на ул. Avenida. Заслужава си да посетите и Четвърта зона, където се намира хотел El Principe Gris, предлагащ местни наливни бири. Препоръчваме ви да допълните с местни колбаси. В ресторанта La Esquina в същата зона сервират перфектно тако и тортила със синя царевица, ананас, чили, свинско месо и пикантен сос.

Популярни авиокомпании по маршрут Аруба - Гватемала