Меню

Търсене на полети от Аруба до Тайланд

Покажи филтри

Тайланд

 • Пукет
 • Банкок
 • Краби
 • Обща информация

  Официален език: Тайски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Бат (THB)

 • Островите Пи-Пи

  Островите Пи-Пи не се нуждаят от представяне. Тяхната пословична красота действа като магнит на туристите. Тъй като те са доста популярни, повечето хотели организират трансфер дотам с ферибот или моторни лодки.

 • Нощен живот

  Улица Бангла е сърцето на нощния живот в Пукет, където за вашето внимание се борят редица бирарии, заведения с музика на живо, нощни клубове и стриптийз барове.

 • Фантазията на Пукет

  Phuket Fantasea e изключително популярно представление, включващо танцьори и слонове. То се провежда в огромен тематичен парк на плажа Камала. Около две десетилетия то се радва на интерес, заради завладяващия начин, по който артистите разказват местните легенди.

Забележителности на Пукет

Визитната картичка на Тайланд е остров Пукет, който е разположен на западното крайбрежие. Безупречните плажове и крайбрежни води превръщат Пукет в зимната мечта на всеки жител на Северното полукълбо. Във вътрешността на Пукет се намира тропическа гора, която е под закрилата на местните закони, а именно националният парк Као Фра Таео. Това, което е позволено за туристите там, е организирано сафари със слонове.

Най-известната улица в Пукет е Thalang в Стария град. В района повечето къщи са запазени в китайски и португалски стил, а има и такива, които са съвсем реновирани. Гледката, с която всички свързват Пукет, е заливът на изток от острова – Пхангнга. Скалите в различни форми, които сякаш „израстват“ от водата, са покрити с растителност и създават необичаен пейзаж, радващ очите.

Големият Буда на Пукет е 45-метрова бяла мраморна статуя, която се вижда от всяко място в южната част на острова. Гледката от хълма, където е издигната статуята, е спираща дъха. До статуята има обособен голям паркинг и сграда, където се даряват и купуват амулети, както и музей на Големия Буда.

Chalong, построен през XIX век е най-големият и посещаван храм в Пукет. Стените и таваните са украсени с красива живопис, илюстрираща живота на Буда, както и с много дарени златни статуи. Храмът е изграден на три етажа, които са достъпни за изкачване, а на последния има тераса с повече от прекрасна гледка.