Меню

Търсене на полети от Оландски острови до Черна гора

Покажи филтри

Черна гора

 • Подгорица
 • Тиват
 • Обща информация

  Официален език: Черногорски, сръбски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Историческият музей на Подгорица

  Повечето от историческите богатства на Черна гора се намират в старата столица Цетине. Но в Подгорица също се пазят важни реликви в Историческия музей. Най-интересни са античните останки от древноримския град Доклеа, намирал се на север от Подгорица.

 • Вино

  Черна гора е най-големият производител на вино сред страните от бивша Югославия. Винарската изба „Плантаже“ се простира близо до черногорската столица и нейни вина могат да се намерят навсякъде от кварталния магазин до изискания ресторант. Те са специализирани предимно в каберне совиньон и шардоне, като освен да опитате може да се разходите сред живописните лозя.

 • Забавления

  Подгорица не е само спокоен град за почивка. Конна езда, картинг, увеселителен парк, търговски центрове и нощен живот из баровете на централните улици ще запълнят времето ви с хубави моменти.

Забележителности на Подгорица

Столицата на Черна гора е на пръв поглед дестинация, която няма да привлече вниманието ви на картата на Европа. Но Западните Балкани все повече са доказват, че непринуденият им чар, девствена природа, вкусна храна и гостоприемни хора са елементите, които биха съставили една релаксираща ваканция.

Мостът Рибница е свидетелство за това, че хората са обитавали местността още през V век. Това е най-старата историческа следа, оставена от древните римляни, покрай която градът възниква. По-късно е бил обновен от османците, заради което е наричан и Мостът на Аджи Паша. За съжаление от укреплението наоколо не е останало почни нищо, но в старата турска баня днес има кафене, книжарница и галерия.

Стара Варос или Старият града на Подгорица не може да се сравнява с тези на Будва или Котор, защото е пострадал доста от бомбардировките по време а Втората Световна война. Бил е изграден през османския период, като днес са останали две джамии и един часовникова кула. В Стария град ще откриете много магазини за бижута, бутици и ресторанти.

Центърът за модерно изкуство се намира в бившия дворец на крал Никола Петрович в местността Крушевац. Има редовни изложби на местни художници, както и на такива от цяла Европа, Латинска Америка, Азия и Африка. Градините около двореца са прекрасно място за разходки и пикник.