Меню

Търсене на полети от Оландски острови до Малдиви

Покажи филтри

Малдиви

 • Мале
 • Обща информация

  Официален език: Дивехи
  Часова зона: UTC +5
  Валута: Руфия (MVR)

 • Хранене и напитки

  Освен типичната местна кухня, на островите има и разнообразни интернационални заведения. Консумацията на алкохолни напитки не е разрешена на публични места, освен в  международните хотели.

 • Подводни СПА процедури

  Първите подводни СПА процедури се предлагат в Малдивите. Стаите за извършване на сеансите се намират под морското равнище, със стъклени стени и гледка към коралов риф.

 • Водни спортове

  Водните спортове са подходяща опция за забавление в Мале. Каране на моторни лодки, гмуркане, скуба дайвинг и други подобни преживявания могат да се изпробват по всяко време с инструктор и екипировка.

Забележителности на Мале

Малдивите са една от най-предпочитаните островни дестинации за екскурзия и почивка. Най-голям град и столица на страната е Мале. Той е съставен от няколко острова: централен, един, на който е разположено летището и още два, по-малки. Другото име на Мале е кралският остров, защото там са управлявали монарсите на местната династия. В миналото столицата е била укрепена с високи стени с много входове, от които е останала само джамията.

За Мале е характерен тропичен климат с влажен и сух сезон. Между май и ноември е доста дъждовно, а през останалото време сухо и слънчево.

Градът е устроен на принципа на решетката, така че е доста трудно да се изгубите. По тесните улици се виждат нови и стари жилищни сгради, офиси, всякакви магазини и задръствания с мотоциклети. Главният пазар предлага всички богатства на Индийския океан и местните географски ширини.

Паркът Султан посреща посетителите за разходка с прохладната сянка на дърветата си, Дворецът на президента е сграда в колониален стил, разположена в центъра на града, но не е отворена за посетители. Може да посетите Националният музей и голямата Петъчна джамия със златни купета. Християнските туристи обаче се нуждаят от предварително разрешение, за да влязат в нея.