Меню

Търсене на полети от Оландски острови до Нова Зеландия

Покажи филтри

Нова Зеландия

 • Окланд
 • Обща информация

  Официален език: Английски, маорски
  Часова зона: UTC+12 (лято), UTC+13 (зима)
  Валута: Новозеландски долар (NZD)

 • Парк „Албърт“

  Най-зеленото и централно място на Оукланд е парк „Албърт“ със своя викториански фонтан, разнообразие от статуи и множество цветни лехи. Освен спокойно място за разходка, паркът предлага и интересни кътчета, като например цветния часовник и Метеорологичната обсерватория, отбелязваща времето от 1909 г. насам.

 • Архитектурата на центъра

  Централен Оукланд прилича на съвременен град, но пази няколко чудесни примера на старинната архитектура в Нова Зеландия, като например Фериботната сграда в бароков стил, Централният пощенски офис, сградата на Кметството, катедралата „Св. Патрик“, Съдебната палата, построена по подобие на английски замък и др.

 • Аквариумът

  Морският свят на Кели Тарлтън е сред топ атракциите на Оукланд. Минавайки през впечатляващите тунели, ще се потопите при тропическите риби, може да плувате с акули и да видите съвсем отблизо пингвини в арктическата зала.

   

Забележителности на Оукланд

Този красив заливен град може да се нарече мегаполиса и икономическия център на Нова Зеландия. Известен като „градът на платната“, той се простира от пристанището Manukau на запад до пристанището Waitemata на изток с компактен градски център по крайбрежието. За повечето посетители на страната, Оукланд е градът който ги посреща в Нова Зеландия преди да се отправят към своята истинска ваканционна дестинация. Но си заслужава да отделите няколко дни, за да разгледате културните и природни забележителности наоколо.

Кулата-небостъргач на Оукланд със своите 328 метра височина, е най-изявената забележителност на града. Ако търсите перфектната панорамна снимка за своя инстаграм или снапчат, то ще я намерите, докато се качвате със стъкления асансьор. През хубавите и ясни дни можете да се насладите на пейзажа в разстояние от 80 км. За много от посетителите Кулата не е просто за гледане. От специална платформа се организират скокове за любителите на адреналина.

Пристанището Waitemata естествено разделя града на две. Именно заради него и удобството, което предлага на пристигащите кораби и търговците, Оукланд е бил избран за столица на Нова Зеландия. Макар това сега да е Уелингтън, Оукланд си остава икономически център. Няма как да не ви направи впечатление мостът, който преминава през пристанището и свързва центъра на града с неговата северна част и пясъчни плажове. Той е дълъг повече от 1 км и е на височина от 43 метра.

Оукландският военен мемориал е основан в чест на загиналите новозеландски войници по време на Първата Световна война в сграда в неокласически стил. В последствие той се превръща в исторически музей, представящ историята на страната от времето на първите заселници от Полинезия до наши дни. Първият етаж е посветен на природните богатства на Нова Зеландия.