Меню

Търсене на полети от Азербайджан до Мартиника

Покажи филтри

Мартиника

 • Форт де Франс
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Евро (EUR)

 • Крепост Сен-Луи

  Едно от задължителните места за посещение е крепостта Сен-Луи, създадена по време на управлението на Луи XIII и разположена по крайбрежието. Някои от сградите сега са превърнати в музеи.

 • Население на Форт де Франс

  Струва си да знаете, че в града има близо 150 000 души, което съставлява половината от населението на Мартиника. Градът е и най-големия център на Малките Антили.

 • Ботаническа градина

  Jardin de Balata е ботаническа градина, в която са събрани растения от цял ​​свят, специфични за субтропичната зона. Намира се на около 10 км от града в северозападна посока.

Забележителности на Форт де Франс

Форт де Франс е столицата на Мартиника – един от отвъдморските департаменти на Франция. Градът се намира на западния бряг на острова, в залива, който носи същото име. Мартиника принадлежи към архипелага на Карибския остров в Малките Антили. На север от него е разположена Доминика, а Сейнт Лусия се намира на юг.

Поради факта, че Мартиника е френски департамент, са валидни същите разпоредби както и във Франция. Не е нужно да се притеснявате за регистрацията или визите. Всичко, което трябва да направите, е да се качите на самолета и да пътувате до това невероятно място.

Доскоро Форт де Франс не беше особено посещаван от туристи. Днес, след промените, направени от властите през последните 10-15 години, все повече и повече круизни кораби акустират на пристанището в града, което разполага с два модерни терминала.

Благодарение на реновираните сгради, боядисани в невероятни цветове и на главния парк, разходката из града може да бъде истинско удоволствие.

Ето защо трябва да прекарате поне един ден във Форт де Франс, преди да отидете на един от райските плажове. Това е място, на което често ще чувате жива музика, улиците ще са оживени, а карибската храна, която се сервира в местните ресторанти – винаги на ниво.

Къде са най-добрите места, в които да опитате местна храна? Например – The Yellow при Rue Victor Hugo 51 е една от локациите с много добра репутация. Друго място, което си заслужава да посетите е La Lucione по маршрута Balata. Chez Carole в Marche Aux Epices също е много популярен.

Ако искате да си купите местни продукти, определено трябва да посетите пазара. А пък в близост до Хотел Grand Marché, където се намира улица Blénac – можете да купите сувенири, декорации и преди всичко да се влеете в тълпата и да усетите невероятната местна атмосфера.