Меню

Търсене на полети от Азербайджан до Танзания

Покажи филтри

Танзания

 • Занзибар
 • Дар ес Салаам
 • Обща информация

  Официален език: Суахили, английски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Шилинг (TZS)

 • Родната къща на Фреди Меркюри

  Безсмъртният фронтмен на групата Куин, е всъщност родом от Занзибар. Домът му се намира в Стоун таун и е обект на постоянен интерес.

 • Храна

  Типично за географското си положение, Занзибар предлага изобилие от морски дарове и екзотични плодове, като манго, кокос, ананас, пасифлора и подобни. Коктейл от местна водка и фреш от манго е идеално начало и завършек на вечерта.

 • Светът на подправките

  Занзибар е добре познат с търговията с подправки. Затова се предлагат няколко тура, които обясняват на заинтересованите как се произвеждат различните подправки, както за различните им приложения.

Забележителности на Занзибар

Някъде в Индийския океан се намира малък остров, който е бил в ръцете на португалци, британци и така, докато постигне независимост. Днес Занзибар е автономен регион, съставна част от държавата Танзания. Столица и най-голям град е също Занзибар.

Международното летище на острова увеличи капацитета си през последните години, което го прави по-гостоприемно за чуждестранните туристи. При кацане на летището, получавате бланка за попълване и такса за плащане, които ще ви дадат право на туристическа виза. Относно трансфер до хотела, е най-добре да се разчита на такъв от хотел или агенция.

Най-подходящият сезон за посещение е местното лято, наричано „къс, сух сезон“ между януари и началото на март. „Дългият сух сезон“ или еквивалентът на зима, между юни и октомври също е подходящ, тъй като тогава температурите са около 25 градуса. През останалите месеци валежите са често срещани.

Стоун таун или Стария град на Занзибар е най-интересната част от града. Там се намира Двореца на султана, построен през 19-ти век и с изглед към океана. Днес служи за исторически музей, показващ живота на някогашните управници. Къщата на чудесата е най-високата и голяма сграда в Стоун таун, намираща се в непосредствена близост до парк Фородхани. Построена е през 17-ти век от втория султан на Занзибар, а днес е Музей на историята и изкуствата на Занзибар. Друга основна забележителност е Старата крепост, служила за отбрана от португалците.