Меню

Търсене на полети от Босна и Херцеговина до Колумбия

Покажи филтри

Колумбия

 • Богота
 • Баранкиля
 • Картахена
 • Кали
 • Ел Йопал
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Монсерат

  Хълмът Монсерат, до който се простира Богота е свещено място за местните жители. Повечето посетители се изкачват, за да се любуват на гледката, но това е почитано място от религиозни поклонници.

 • Коледна Боливия

  Площад „Боливар“ в централната част на Богота се преобразява по Коледа с нетипичната си, но вече традиционна пластмасова елха с жълти и червени цветя. Макар и да изглежда малко странно през деня, през нощта празнично озарява площада.

 • Страната на кафето

  Колумбия е страната на кафето и би било срамота да не посетите някой от организираните кафе турове – от местни производители директно или от организации, занимаващи се с подобни инициативи.

Забележителности на Богота

Колумбийската столица е град на контрастите, най-големият културен и финансов център в страната. Богота е столица на Колумбия още от обявяването на независимостта на страната, разположен е на впечатляващите 2540 метра надморска височина и е разположен живописно в долина между два планински хребета. Търговската част на града е неговото модерно лица, тъй като в следствие на голямото работническо въстания през 1948 г., се налага напълно реновиране на този участък.

Останалата част от града е запазила колониалната архитектура в испански стил, която е характерна за държавите от региона. В централната част са двете най-знакови сгради – тази на парламента „Капитолия“ и статуята на Симеон Боливар.

Канделария е един от най-старите колониални квартали, намиращ се и най-близо до центъра. Колониалният му стил, тесните улици, цветно боядисаните сгради и съвременните графити се съчетават идеално, за да образуват перфектния фон за снимки. За чужденците обаче не е препоръчително да се разхождат сами вечерно време.

Най-интересният музей в Богота е този на златото. Той съдържа над 30 000 експоната от предколумбовата епоха. Впечатляваща е Овалната зала, облепена с хиляди златни парченца. Музеят се намира в сградата на Централната банка и се охранява изключително строго. Самият музей подсилва легендата за митичния индиански вожд Ел Дорадо, който е бил най-богатият човек за своето време в региона. Смята се, че все още не са открити всичките му богатства.

Други интересни за посещения музеи са: Археологическият, Антропологическият, Музеят на изкуствата и занаятите, Музеят на колониалното изкуство и Националният музей на Колумбия, който съхранява обширна колекция от декоративно изкуство, обхващащо всички исторически периоди на страната.