Меню

Търсене на полети от Босна и Херцеговина до Гамбия

Покажи филтри

Гамбия

 • Банджул
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC +0
  Валута: Даласи (GMD)

 • Кога да отидете в Гамбия?

  Най-добре е да посетите тази страна между ноември и юни, когато е сухият сезон, а температурата на въздуха е средно 25 градуса. 

 • (Не)опасно пътуване?

  Искате ли да усетите тръпката? Отидете в музея Kachikally и крокодилския басейн в Бакау. Там ще видите около 80 опитомени крокодила, които дори можете да... погалите.

 • На пазар в Гамбия

  Задължително е по време на посещението си в Гамбия да се пазарите за цените, докато пазарувате. Най-добре е да отидете до най-големия базар на столицата – Алберт и да се опитате да намалите цената на всяко нещо, което си харесате с  30-40%. 

Забележителности на Банджул

Разположен на остров Св. Мария, Банджул е столицата и четвъртият по големина град на Гамбия. Най-голямо впечатление на посетителите правят вкусната кухня, включваща предимно пресни продукти, както и от естествената приятелско отношение на местните. Струва си да се отбележи, че ниското ниво на престъпност прави най-малката страна на Африка предпочитана дестинация за ваканции. 

Градът е основан през 1816 г. като база за армията на Британската империя, за да осигури спазването на забраната за продажба на роби. След години колониализъм, Гамбия си връща независимостта през 1965 г., като промени името на столицата си от Батхърст до Банджул. Но какво си струва да видим там? Със сигурност паметникът Арка 22, построена за отбелязване на безкръвния преврат от 22 юли 1994 г. и Националният музей на Гамбия, който съхранява традиционни гамбийски занаятчийски експонати.

Основната атракция на Гамбия е дивата природа, чиято красота можете да видите по време на екскурзията си до Национален парк "Река Гамбия" или природен резерват Абуко, където може да срещнете диви животни (например маймуни, жирафи, слонове). Ако искате да се отпуснете, отидете на плажовете в западната част на Серекунда или до лагуните Makasutu и Lamin.

Какво си струва да опитате там? Със сигурност пресните плодове, които ще намерите на всеки ъгъл. в т. нар. "плодови дами" или вид павилиони. Прясно изцедени сокове, които обикновено се продават от местните на плажа. Трябва да опитате рибни или месни ястия (предимно от домашно говеждо месо), например бенахин (риба или месо с чили, билки, лимон, домати, лук, тиква или моркови и зеле), yassa (пържено пилешко месо с лук, картофи и ориз), jollof (ориз с парчета месо или риба, зеленчуци, индийско орехче, джинджифил, чили и кимион).