Меню

Търсене на полети от Барбадос до България

Покажи филтри

България

 • София
 • Варна
 • Бургас
 • Пловдив
 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното ѝ историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Забележителности на София

Столицата на България е разположена в западната част на страната, в подножието на три красиви планини: Витоша – на юг, Люлин – на запад и Стара планина – на север. През нея тече втората най-дълга река в страната – Искър, както и двата ѝ притока – Перловска и Владайска река, а в централната градска част, както и в няколко крайни квартала на София има минерални извори.

София е една от най-древните европейски столици, като следи за нейното съществуване датират от 5000 г. пр. Хр. Своят отпечатък върху нея са оставяли диви племена, римляни, византийци и османци; земетресения, пожари и бомбардировки, но почти през цялата си история тя е важен икономически, образователен и културен център, гордо носещ своя съвременен девиз „Расте, но не старее“.

Днес София е красив, модерен и зелен град със сравнително младо население. В красиви сгради в централната градска част са концентрирани повечето национални институции на трите власти. Тук се намират едни от най-големите и престижни университети в страната, много музеи, църкви, паметници, театри, кина и други. Една от гордостите на София е най-голямата катедрала на Балканския полуостров – пленителният Храм-паметник Александър Невски.

В столицата има няколко големи красиви парка, подходящи за отдих и забавление на малки и големи. Транспортната мрежа е добре развита, като едно от най-големите ѝ очарования е софийският трамвай, кръстосващ улиците на града от 1901 г.

София приветства своите гости с множество 3 и 4-звездни хотели, а най-претенциозните са добре дошли в петзвездните Балкан, Хилтън, Радисън, Гранд хотел София, Маринела и други. В града има огромно разнообразие от заведения за хранене, предлагащи кухня от цял свят. В града има над 10 големи шопинг центъра.  

Популярни авиокомпании по маршрут Барбадос - България