Меню

Търсене на полети от Барбадос до Гваделупа

Покажи филтри

Гваделупа

 • Понт а Питре
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Евро (EUR)

 • Аквариумът на Гваделупа

  Това е един от най-добрите френски аквариуми, представящ богатия морски живот. Намира се на около 10 минути с кола от града. В него има повече от 60 вида тропически риби, акули и костенурки.

 • Fеte des Cuisiniеres

  Фестивалът на жените готвачи е ежегодно събитие, провеждащо се през август. По време на събитието жените са облечени в цветни дрехи, а дневните празненства постепенно прерастват във вечерни. Билетите за 5-часовото пиршество се разпродават бързо, заради неповторимия вкус на креолската кухня.

 • Паркът Гваделупа

  Зоопаркът и ботаническа градина ще ви смаят с ярките си цветове – цъфтящи орхидеи в охра и червено, между грациозно преминават истински ягуари. Посетителите са поканени да се разходят сред дървета гуава и да видят редки костенурки и други интересни видове.

Забележителности на Понт а Питре

Понт а Питре е най-големият по население град във френския департамент Гваделупа. Със своето специално пристанище за круизни кораби, той е предпочитан от фирмите, които организират круизи. Самият града е малък и лесен за ориентиране. Градът е открит през 16-ти век. По-старите му улици са оградени от редици разноцветни къщи от 19-ти век. За център на Понт а Питре се смята парк „Виктория“, който е заобиколен от стари къщи и ресторанти. Разглеждането на шумните пазари е сред задължителните активности, заради техните екзотични продукти, ароматни подправки и продавачи в ярко облекло.

Memorial ACT е нов музей, открит през 2015 г., който разказва историята на робството не само на Карибите, но и по целия свят със серия от провокативни изложби. Сградата на музея е била захарна фабрика, която тотално е преобразена, придобила футуристичен облик. Аудио-визуални водачи ви превеждат през мрачната история на човешкото робство, за да напомнят поуката, че всеки човек има право на свобода.

Музеят „Сен - Джон Перс“, посветен на нобеловия лауреат, поет и дипломат Алексис Леже, се помещава във внимателно реставрирана колониална къща от 19-ти век. На приземия етаж може да разгледате как е изглеждала типичната креолска резиденция, а вторият етаж е изцяло посветен на живота и кариерата на френския дипломат. Неговата родна къща се намира наблизо – Rue de Nozieres № 54.

Катедралата „Св. св. Петър и Павел“ е сред най-забележителните сгради на Понт а Питре, носеща кодовото име „желязната катедрала“. Основите ѝ е са от желязо, за да устоят на ураганите и земетресенията, които през миналото са връхлитали района. Най-подходящото време за нейното посещение е неделя по време на служба.