Меню

Търсене на полети от Бангладеш до Боливия

Покажи филтри

Боливия

 • Ла Пас
 • Кочабамба
 • Уюни
 • Обща информация

  Официален език: Испански, аймара, кечуа
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Боливиано (BOB)

 • Гол на 3600 метра

  В Ла Пас е най-високо разположеният стадион в света - 3600 метра надморска височина. Там тренира боливийският национален отбор, въпреки забраната на ФИФА да се играят мачове над 3000 метра надморска височина.

 • Chuquiago

  Името на селото, което се е намирало на мястото на днешен Ла Пас, в превод означава "златна ферма". Отнася се за златото, добивано в региона от индианците Аймаран. 

 • Soroche или сорочи

  Туристите имат нужда от малко време, за да свикнат с условията на Андите. Ла Пас се намира на височина между 3200 и 4200 надморска височина, затова причинява сорочи или височинна болест, което се изразява с лека отпадналост и замаяност през първите няколко дни от престоя.

Забележителности на Ла Пас

Ла Пас е основан през 1548 г. като Ciudad de Nuestra Senora de la Paz на място, където се намира селището на индианците Chuquiago. Днес се използва предимно съкратеното му име - La Paz. Това е административната столица на Боливия, където са построени резиденцията на президента, сградите на парламента и правителството.

В долината на реката се намират най-представителните квартали с елегантни къщи. Колкото по-високо се изкачвате в града, толкова по-малко изящна е архитектурата. Но разходката из тесни улички е винаги интересна. Жителите на Ла Пас често използват въжен лифт, с който лесно се придвижва през големите хълмове. Станциите ще намерите в центъра на града.

Ако тъкмо започвате с планирането на пътуването си до Ла Пас, изберете май или юни. Тогава се организира огромен празник - Fiesta del Gran Poder, или Фестивалът на Великата сила, който е смесица от традиции и вярвания на племето Аймаран и католическата религия. Улиците се изпълват с танцуващи и усмихнати хора, включително професионални танцови групи. Костюмите им са вдъхновени от местни легенди и исторически събития, а тълпата изминава маршрут от 6 км.

В Ла Пас има няколко запазени колониални сгради, които заслужават внимание. Една от тях е базиликата "Св. Франциск" от втората половина на 18 век със своята богато украсена фасада с барелефи на птици, цветя и плодове. Църквата "Св. Доминик" е покрита със скулптури, направени от местни каменорези.

Можете да се насладите на вкусна вечеря в местен стил на ниска цена в заведенията за хранене на площад "Алонсо де Мендоса". Ако пък търсите сувенири за подaрък и спомен, разходете се из ул. Sarnaga и близките ѝ улици. Ще намерите всичко, което е типично за Боливия - топли суитчъри, чорапи и пуловери от алпака (всички ръчно изработени), бижута, амулети и билки. Друг вариант е Mercado de Brujas, или Пазарът на вещиците, където поне веднъж ще ви предложат да ви предскажат бъдещето.