Меню

Търсене на полети от Бангладеш до Чили

Покажи филтри

Чили

 • Сантяго де Чиле
 • Калама
 • Антофагаста
 • Ла Серена
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-3 (зима)
  Валута: Песо (CLP)

 • Шопинг

  Големите търговски центрове са най-актуалните места за масово пазаруване. По-скъпите бутици са разположени на улиците Avenida Vitacura, Alonso de Cordova и Nueva Costanera, но повечето не работят в неделя. В близост до хълма Санта Лучия се продават много сувенири и ръчно изработени предмети.

 • Клубен живот

  Салсата, джазът и в по-малка степен тангото са популярни в Сантяго и има доста клубове с танци и музика на живо. Разбира се, модерната поп и световна музика също се пуска в заведения.

 • Местна кухня

  Пастел де чокло наподобява овчарски пай с месо, зеленчуци с царевична заливка; комплето е чилийската версия на бургер или хотдог с авокадо, домати и прилично количество майонеза. Теремото (в превод земетресение) е типичен чилийски коктейл, съставен от сладко вино, местен вид ликьор, малко гренадин и ананасов сладолед. Чилийците обожават сладоледа и затова на много места могат да се видят сладоледени салони и павилиони.

Забележителности на Сантяго де Чили

Сантяго де Чили, Сантиаго де Чили или просто Сантяго, е столица и най-голям град на Чили. Тъй като е разположен в подножието на величествената планинска верига Анди, предлага възможности за планински туризъм и спорт, освен високите лъскави сгради, трафик и забързан начин на живот, вървящи неотлъчно с всеки съвременен мегаполис.

Върху най-високия хълм в чилийската столица – Сан Кристобал, е разположена статуя на Дева Мария, която закриля града. От там се разкрива чудесна гледка към целия Сантяго, която не бива да пропускате. Ако красивите гледки от високо са ваша страст, трябва да се изкачите на хълма Санта Лучия, точно в центъра на града. Изкачването до там е в рамките на 15-20 мин., а панорамата - 360 градуса. Все пак, спортът не е за всеки, затова един от изисканите ресторанти в града – Giratorio, предлага също панорамна гледка, докато хапвате, благодарение на въртяща се платформа. Една от най-високите сгради в Южна Америка – Sky Costanera e достъпна целогодишно, без почивен ден от 10:00 до 22:00 ч. С предварително закупен билет, може да се насладите на неповторим градски залез от 300 метра височина.

Старата част на града се нарича Сентро Историко и включва сгради в колониален стил. Около площад Plaza de Armas често се организират различни събития, представляващи интерес за туристите. В Катедралата на Сантяго достъпът е свободен, а снимането разрешено. Най-известите музеи са този на изкуството и историческият, който е без вход през неделните дни и празниците.

Домът на един от най-почитаните чилийски писатели – Пабло Неруда, който се намира в Сантяго, е превърнат в необичаен музей. Някои от стаите създават усещането, че се намирате в кораб, а други пресъздават пейзажи от града.

Кварталът Ластария е бохемският оазис на столицата. Улични продавачи предлагат антики, сувенири и старинни книги, многото кафенета и заведения са идеали за лежерен ден или дегустация на качествените чилийски вина.