Меню

Търсене на полети от Бангладеш до Кюрасао

Покажи филтри

Кюрасао

 • Вилемстад
 • Обща информация

  Официален език: Холандски, папяменто
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Гулден (ANG)

 • Академия за делфини и хора

  За жителите на Кюрасао делфините не са рядък вид животни. Т. нар. академии за делфини или специални тренировъчни центрове отглеждат цели семейства, с които хората могат свободно да се гмуркат и плуват.

 • Език

  Нидерландският е официален език за страната, но английският и испанският също са разпространени. Най-популярният разговорен език е папиаменту, който е креолски език, базиран на португалския, испанския, нидерландския с африкански диалекти. Навсякъде ще ви посрещнат с: Bon Bini! или Добре дошли!

 • Здравни съвети

  Не са необходими ваксини или специални превантивни мерки при посещение на острова. Комарите са доста разпространени и е препоръчително използването на репелентни продукти, за да се избегнат алергии или възпаления.

Забележителности на Вилемстад

Вилемстад е едно от онези кътчета, които са известни, но недостатъчно комерсиални, което ги прави любима дестинация на пътешествениците, търсещи достъпна екзотика. Столицата на остров Кюрасао е най-големият отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Колониалната архитектура на града може да ви подлъже, че се намирате в някой холандски град. Крайбрежната улица Handelskade е истинска архитектурна дъга със своите пъстри къщи от 18-ти век. Те са изключително добре запазени и поддържани, а животът, който местните артисти допълнително им вдъхват със своите пана, рисунки и други творби, прави цялостната атмосфера неповторима.

Кюрасао и Вилемстад са известни със своите плажове, но може би най-популярния сред тях, който се рекламира, като дестинация за всичко е Mambo Beach – част от Mambo Beach Boulevard. Крайбрежната улица предлага много магазини, заведения, клубове и разбира се плаж.

„Кралица Джулиана“ е четирилентов мост над залива „Св. Анна“, издигащ се на 56.4 метра над морското равнище. От него се разкрива вълнуваща гледка, затова често посетителите на града наемат кола, за да го прекосят няколко пъти.

Някои от интересните музеи в столицата са антропологическият Kura Hulanda, който акцентира върху предколониалната епоха; Морският музей, съхраняващ старинни карти от 16 век и макети на кораби; Музеят на монетите и банкнотите, както и най-старият музей на острова, посветен на изкуството.

По-скъпите ресторанти във Вилемстад са част от големите хотелите. Извън тях ще попаднете на по-обикновени, акцентиращи на барбекю и прясна морска храна. Не липсват и световните вериги за бързо хранене. За вечеря навън е препоръчително да се направи резервация предварително, немалка част от ресторантите не работят с картово разплащане, обикновено се добавят 15-20% към сметката за сервиз.