Меню

Търсене на полети от Бангладеш до Ямайка

Покажи филтри

Ямайка

 • Кингстън
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Ямайски долар (JMD)

 • Музеят на Боб Марли

  Ямайците често казват, че реге музиката е най-големият им експорт, а този стил почти винаги се свързва с Боб Марли. Той е истински културен герой за страната си и музеят се намира в родния му дом.

 • Разходка из баровете

  Ямайка е една от световните столици на рома и затова е страхотна дестинация за обикаляне по баровете. Съветите на местните хора за топ местата, често са най-добрите при избор на заведение.

 • Фестивали в Кингстън

  Най-подходящото време за посещение на ямайската столица е през периода февруари-април, когато се провежда Суинг фестивала. Всеки уикенд през този период има голямо парти, прерастващо в пъстра веселба на улицата.

Забележителности на Кингстън

Кингстън е дом на половината от населението на Ямайка. Мегаполисът е обграден от планини на север и крайбрежие на юг. Неговата необичайна архитектура е смесица от колониални имения, артистично изрисувани с графити по бедни постройки и модерни, лъскави сгради.

Къщата на Девън е една от най-отличителните местни забележителности. Построена през 1881 г., тя олицетворява типичния британски дом-плантация от епохата на робовладелството.  Имението е обзаведено изцяло с мебели от 19-ти век, а в него и прилежащите му земи се провежда тур, който разказва за живота и обществото на Ямайка през годините. В двора на къщата Девън се намират няколко заведения и магазини за сувенири.

Националната галерия на Ямайка е най-голямата обществена галерия в англоговорящата част на Карибите. В петте постоянни галерии са изложени произведения от предколумбовия период до наши дни. Всяка година галерията е домакин и на няколко временни изложби.

Сините планини се издигат над Северен Кингстън, закривайки жаркото слънце. Те са национален парк, който е подходящ за любителите на дивата природа, които желаят да избягат от шума на града. Изкачването до най-високия връх отнема между четири и осем часа в зависимост от това от коя страна го атакувате. При хубаво и ясно време от върха се вижда южното крайбрежие на Куба. Ако търсите нещо по-малко предизвикателно, Националният парк Халиуел е подходящ за пикник.