Меню

Търсене на полети от Белгия до Канада

Покажи филтри

Канада

 • Торонто
 • Монреал
 • Виктория (Канада)
 • Ванкувър
 • Обща информация

  Официален език: Английски, френски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Канадски долар (CAD)

 • Забавления за малки и големи

  Със сигурност цялото семейство ще бъде впечатлено от аквариума Рипли, който разполага с най-дългия в Северна Америка подводен тунел, откъдето може да се наблюдават 16 000 вида животни. Зоологическата градина на Торонто предлага огромно разнообразие от местни и екзотични обитатели, за чието разглеждане ще са необходими поне 4 часа.

 • Ниагарските водопади

  Известните природни забележителности се намират само на 120 км южно от Торонто, което за мащабите на Северна Америка не е много. Те представляват група от три водопада – Подковата, Американският водопад и Брайдъл Вейл, които годишно се посещават от милиони туристи.

 • Модерен дворец

  Канада не е известна със старинните си замъци, а по-скоро с модерни сгради като тази, в която се помещава Кралският музей на Онтарио. Все пак, през 1911 г. канадски бизнесмен се е постарал да създаде огромното имение Каса Кома с 98 стаи, градини и фонтани. То напомня средновековен европейски дворец с елементи на готика и е интересна щриха към модерната среда на Торонто.  

Забележителности на Торонто

Торонто е най-големият град в Канада и затова често е погрешно смятан за столица на страната, а всъщност това е Отава. Млад и динамичен, той е най-мултикултурният град, като се смята, че близо 50% от жителите му не са родени в страната.

Символът на Торонто – CN Tower е обявена за едно от архитектурните чудеса на модерния свят. Построена е, за да излъчва сигнал за Канадската национална железопътна компания, но днес се е превърнала в много повече от това. Асансьорът изстрелва посетителите до наблюдателното ниво за по-малко от 1 минута. От 342 м височина и при хубаво време може да се видят дори Ниагарските водопади.

Дистилъри дистрикт е затворен за автомобили квартал, подходящ за първоначална среща с Торонто. Архитектурата е изцяло издържана във викториански стил, има ресторанти, кафенета, бутици, галерии, музеи. В Канада хокеят е на особена почит. Затова Хокейната зала на славата изглежда внушителна и задължително се включва в списъка на феновете на спорта. Там всяка година се връчва купата на победителите „Стенли“.

Торонто определено има много лица, което се доказва не само от китайския квартал, какъвто има и в други космополитни градове. В близост до него се намира пазарът Кенсингтън, който впечатлява със своята бохемска атмосфера и със стоки и храни от цял свят. Ако оставате за повече време в Торонто и ви доскучае, то лесно може да отскочите в „чужбина“, обикаляйки гръцкия, португалския, индийския, италианския или други етнически квартали.

Популярни авиокомпании по маршрут Белгия - Канада