Меню

Търсене на полети от Белгия до Пуерто Рико

Покажи филтри

Пуерто Рико

 • Сан Хуан
 • Обща информация

  Официален език: Испански, английски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Ром и красиви жени

  Пуерто Рико се слави с красивите си жени. Населението му е 3,4 млн., но пет пъти короната Мис Свят е отивала в ръце на пуерториканка. Ромът е друга запазена марка. Семейство Бакарди са разработили световноизвестната марка именно там. В момента музеят, посветен на напитката предлага тур, презентиращ нейното приготвяне.

 • Напитки

  Местните безалкохолни и алкохолни напитки се приготвят главно на основата на мляко и плодове. Пример за това е известната алкохолна напитка пинаколада. За специални поводи се приготвя напитка от сок от гуава със захар, лимонова кора, ванилия и прясно мляко.

 • Гето „Ла Перла“

  В близост до Стария град, ограден от стена, се намира кварталът Ла Перла, известен с високото ниво на престъпност. Това е регион, който трябва да се избягва, въпреки че е по-култивиран в сравнение с период от преди 10 години.

Забележителности на Сан Хуан

Сан Хуан е административният център на Пуерто Рико или „богатото пристанище“ в превод. Карибският пейзаж се слива естествено с наследството на испанските завоеватели, превръщайки Пуерто Рико в гореща дестинация. Един от символите на Сан Хосе, който посреща всичките му посетители е крепостта Ла Форталеза, която днес е седалище на губернатора, но през 16 век е построена срещу морски набези. Крепостта е част от списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Старият град лесно се обикаля пеша. Тесните му калдъръмени улички трудно поемат трафика, но това не пречи на автомобилите и такситата да заемат половината от тях. Сградите в типичен колониален стил са ярко боядисани в различни цветове, което създава слънчево настроение. Централният площад Plaza de Armas се познава по сградата на общината и фонтан от 19-ти век, изобразяващ четирите годишни времена.

Повечето хора не биха свързали своята карибска ваканция с посещение на гробище. Но старата гробница на града е местна забележителност, която редовно се посещава не само от роднини на погребаните. По тези географски ширини това се приема за отдаване на почит, а не нетипичен навик.

Ботаническата градина към университета на Пуерто Рико не е сред най-популярните забележителности. Точно затова си заслужава да бъде посетена, защото не е претъпкана и предлага досег с природата насред града.

Бялата къща е най-старата сграда в Сан Хуан, запазена и реставрирана като музей, за да покаже бита на местните жители през вековете. Разходете се сред нейните стаи и градини, за да се потопите напълно в пуерториканския начин на живот. Музеят на дивите животни, Музеят на историята на изкуството и Музеят на американската култура са други образователни спирки, свързани с карибските географски ширини.