Меню

Търсене на полети от Белгия до Швеция

Покажи филтри

Швеция

 • Стoкхолм
 • Малмьо
 • Гьотеборг
 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Откритият музей Скансен

  На площ от 300 000 кв. м. е представен в реален размер типичен шведски град от 19 век., заедно със Зоологическа градина, включваща всички характерни за Скандинавия животински видове.

 • АББА и Пипилота

  Два интересни музея, които заслужават внимание са този на световно известната музикална група АББА, чийто девиз е „Влез ходейки, излез танцувайки“ и Юнибакен. Вторият пресъздава светът на великите герои на детската писателка Астрид Линдгрен. Пипи Дългото чорапче, Карлсон и Емил от Льонеберя оживяват в естествената си среда сред посетителите.

 • Цветен пейзаж

  Типични за Стокхолм са неговите цветни сгради. През 17 век е предпочитан червения цвят, а през 18 век – жълтия например. Местната управа и жителите се стараят да запазят оригиналните цветове, в резултат на което се формира пъстрата визия на града.

Забележителности на Стокхолм

Чаровният Стокхолм е уникално „разпилян“ върху 14 острова, които са свързани помежду си с 57 моста. Старият град Гамла Стан е мястото, където преди седем века започва да тупти сърцето на Стокхолм. Средновековният му вид с калдъръмени улички, малки площади и ярко боядисани сгради е автентично запазен. В някои от заведенията му има подземни зали с изби от 14-15 век. В Стария град се намират църквата „Ридахолм“ и Стокхолмската катедрала, пазеща дървена скулптура на Св. Георги от 15 век. Там е също и една от съвременните забележителности на Стокхолм - Нобеловият музей, открит през 2001 г. по повод 100-годишнината от раздаването на прочутите награди.

Отново в Гамла Стан се намира Кралският шведски дворец. Той е едновременно резиденция на кралското семейство, музей и конферентен център. Красивата барокова сграда има 600 стаи, разположени на седем етажа и е отворена за посещения целогодишно.

Кварталът „Нормалм“ е предпочитан за разходки и шопинг. Включва в себе си подземния площад „Сергел“, който е пълен с магазини, Кралската градина, Сградата на операта, Откритият пазар, Стокхолмската концертна зала, където се връчват Нобеловите награди. Сьодермалм е кварталът, където нощният живот е най-активен.

Един от най-посещаваните музеи „Васа“ , е посветен на едноименния военен кораб от 17 век, който е имал изключително нещастна съдба. Въпреки, че е строен 2 години, успява да потъне за по-малко от половин час. Близо 333 години по-късно бива изваден в добро състояние, реставриран и изложен. Дълъг е 70 метра и е декориран с множество скулптури.

Популярни авиокомпании по маршрут Белгия - Швеция