Меню

Търсене на полети от Белгия до Сингапур

Покажи филтри

Сингапур

 • Сингапур
 • Обща информация

  Официален език: Английски, малайски, мандарин, тамилски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Долар (SGD)

 • Мултикултурен Сингапур

  Макар и малък на площ, Сингапур е изключително пъстър и интересен град. Китайският квартал, Малката Индия и Арабската улица свидетелстват за това.

 • Кларк Кей

  Търговският център на 19-ти век – Кларк Кей, днес е по-скоро зона за разходка и приятно място за хапване. Някога там са се разтоварвали и продавали стоки от цял свят, а сега речно такси може да ви разведе покрай цветните му, реставрирани сгради.

 • Хеликс Бридж

  Уникалният мост във вид на човешко ДНК е истинско архитектурно чудо. Той включва пет различни платформи, от които може да наблюдавате града.

Забележителности на Сингапур

Сингапур или „Градът на лъвовете“, каквото е значението на името му, е познат като една от любимите дестинации на богаташите от Азия, заради своите луксозни хотели, изискани ресторанти и невероятни търговски центрове. Това обаче далеч не означава, че градът не е подходящ за всички туристи. Сингапур е изключително удобен за ориентиране. Хората говорят свободно английски език, табелите навсякъде също са написани на английски, а системата на градския транспорт е добре организирана и с точен график.

Луксозният комплекс Marina Bay Sands е истинско архитектурно чудо, състоящо се от три кули, свързани отгоре с платформа под формата на лодка. Това всъщност включва търговски център, хотел, казино, кино, музей и голям брой заведения.

Ако платформата за наблюдение на комплекса Marina Bay Sands не ви е достатъчна, то трябва да се качите на Singapore Flyer, който е най-голямото колело за наблюдение в света. То наподобява London Eye, но в по-мащабни размери. Пълната му обиколка отнема 30 минути.

Въпреки голямата концентрация на небостъргачи, модерни бизнес и търговски центрове, Сингапур е запазил кътчета зелена свежест. Ботаническите градини на града-държава са известни, като градини на чудесата. Те включват и приказната Национална градина на орхидеите. Аквариумът „Подводен свят“ и Сингапурският зоопарк също са впечатляващи със своята модерност и разнообразие на видове.