Меню

Търсене на полети от Бахрейн до Нигерия

Покажи филтри

Нигерия

 • Абуджа
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC +1
  Валута: Найра (NGN)

 • Камъкът на Абуджа

  Скалата Зума е природна забележителност, издигаща се внушително на север от столицата. Монолитният гранитен блок е с височина от 725 метра.

 • За децата

  Детската зоологическа градина на Абуджа е специално организирана, за да запознае посетителите си с основни животински видове – техните мъжки, женски представители и малките им.

 • Ботаническа градина

  Ботаническата градина е част от Природния парк на Нигерия, който се намира близо да пътя за международното летище на Абуджа. Първоначално е била създадена с научна цел, но днес може да се посещава свободно.

Забележителности на Абуджа

Абуджа е младата столица на Нигерия, която е запланувана през 80-те години на XX-ти век, за да замести старият административен център Лагос. Днес тя е събирателен образ на етническото разнообразие в страната, комбинира модерното строителство и типични за нигерийските традиции сгради. Сред основните забележителности на Абуджа са Джамията, Националният християнски център в неоготически стил, Националната библиотека, Министерство на отбраната във вид на кораб и други. Всички те са разположени близо една до друга, заедно с известния Милениум парк.

Езерото и паркът Джаби са оживени места, където може да се разходите, да яздите коне, да се насладите на водни спортове, да направите красиви снимки, особено по залез слънце. Наблизо е разположен също търговски център с много магазини и заведения.

Откритите пазари в Абуджа са задължително шопинг преживяване. Най-натовареният от тях е Утако, който се нарича още фермерски пазар. Там ще намерите предимно свежи плодове и зеленчуци от местни производители на доста ниски цени. Пазарът Ууз предлага дрехи и платове, а ако не обичате тълпите, то пазар Гарки е за вас, защото е най-добре организиран и по-малко претъпкан.

Селището за занаяти и изкуства е комплекс, разположен в центъра на нигерийската столица. Ако имате интерес към автентични бронзови, дървени и кожени изделия, то това е правилното място за вас. Неповторими творби на местни автори се надпреварват за вниманието на посетителите.