Меню

Търсене на полети от Бенин до Бахрейн

Покажи филтри

Бахрейн

 • Манама
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Бахрейнски динар (BHD)

 • Като в Рим

  Известна поговорка гласи че всички пътища водят към Рим. В Бахрейн същото може да се каже и за Манама - наистина всички пътища водят до столицата. 

 • Уникалното дърво

  На 30 км на юг от Манама в средата на пустинята се намира едно единствено дърво. Въпреки че наоколо няма никакъв достъп до вода, дървото е все още живо. Учените не са открили никакви обяснения, за да успеят да намерят причината за този странен случай.

 • Сувенири

  Търсите оригинални сувенири? Отидете в квартала „Bab al-Bahrain“. Там ще откриете магазини с ръчно обрисувана керамика, традиционни облекла, произведения на изкуството и екзотични подправки. 

Какво да посетите в Манама?

Манама, още наричан Ал-Манама, е столицата и най-голям град на Бахрейн, където живеят близо 25% от населението на страната. Този богат арабски град често бива сравняван с Дубай. Това което различава Манама със столицата на Обединените арабски емирства обаче е скромното отношение на народа.

Бахрейн става независима държава едва през 1971 година, след като с векове тук царуват персийците и португалците. За столица на новата държава, чиято икономика до този ден се основава на добив на нефт, бива избран Манама. Днес в центъра на града има бизнес квартал с модерни небостъргачи, огромни търговски центрове и многобройни клубове, които работят цяла нощ. От друга страна ще останете възхитени от традиционните къщички в близкия Мухарая (Muharraq) и перфектно запазените паметници като джамията „Al-Fateh“, която е една от най-големите мюсюлмански храмове в света.

Бахрейн е известен не само с находищата на суров петрол, но и с добива на перли. Ще научите много за историята на лова на бисери в Музея на гмуркачите за перли, който представлява и най-старата сграда в града. Ще се върнете с хиляди години назад във времето, благодарение на Националния музей на Бахрейн, намиращ се между Манама и Мухарая. Струва си да се разходите и до „Corniche al-Fateh“ – булевард на източния бряг на града, откъдето се открива възхитителна гледка към бизнес района. Задължително вижте и кулата „Qalat Al Bahrain“ на южния бряг на острова, построена през 14ти век и защитена от ЮНЕСКО.

Какво да ядете в Манама?

Изборът е огромен, защото в Бахрейн се сервират ястия от арабската, пакистанската и индийската кухня. Изпечените на барбекю риба и морски дарове, както и меса, са често срещани тук. Опитайте „shawarma“ (вид кебаб), „dajdaj“ (задушено в доматен сос месо), „yahni“ (месо със зеленчуци). Със сигурност опитайте „muhammara“, което е студенa разядка с люти чушки.

Къде да хапнете? Зависи от парите, които искате да похарчите! Ресторанти с добра кухня и добри цени са „Lumee“, „Haji Gahwa“ и „Mohammed Noor“.