Меню

Търсене на полети от Бенин до Дания

Покажи филтри

Дания

 • Копенхаген
 • Билунд
 • Олборг
 • Орхус
 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Венеция на Севера

  Ако сте в Копенхаген, значи сте на не повече от 15 минути от морския бряг, а водата се разлива спокойно в стари водни канали и красиви езера. Тя е неизменна част от облика на града, който неслучайно наричат „Венеция на севера“.

 • Мода и шопинг

  Още от 60-те години модата е една от най-успешните износни индурстрии на страната, а датските дизайнери печелят все повече слава. Малко европейски градове могат да се похвалят с такова разнообразие от качествена продукция на сравнително достъпни цени.

 • Храна

  Сезонна, натурална, иновативна, свежа – това е определението за съвременната кухня на Копенхаген. Доскоро никой не взимаше северната кухня насериозно, но това се промени драстично и днес градът е една от водещите европейски кулинарни дестинации.

Забележителности на Копенхаген

Столица на Дания и Северна Европа, център на най-динамичния европейски регион, според много класации и експерти най-добрият град за живеене в света – това е Копенхаген.

От зли викинги, през древни замъци и дворци, обитавани от истински принцове и принцеси, тесни калдъръмени улички, стари дървени къщички и скулптури на мистични красиви русалки – Копенхаген е съвременна приказка с щастлив край. Град, който с лекота съчетава старо и ново в една любопитна хармония, запазвайки своята хилядолетна история, но винаги с устремен към бъдещето поглед.

Вода, пространство, устойчивост и светлина са ключовите елементи на съвременния архитектурен облик на Копенхаген. Новите проекти са с разнообразна цел – културна, бизнес и жилищна, но в центъра на всичко са хората и техният живот. Архитектите са поставили акцента най-вече във функционалността на сградите и възможността за взаимодействие между хората.

Копенхаген не спи почти денонощно. Но ако искате да се позабавлявате истински, с шумна музика и силно питие, изчакайте до полунощ, когато се събуждат повечето нощни клубове. Дотогава можете да направите така, както правят повечето местни – отидете на бар или кафене за малко „hygge” – местният термин за разтоварване с добри приятели или с любимия, обикновено в компанията на приятна храна и нещо за пиене.