Меню

Търсене на полети от Бенин до Латвия

Покажи филтри

Латвия

 • Рига
 • Обща информация

  Официален език: Латвийски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Среща на Часовника Лайма

  Емблематично място за срещи на местните жители е Часовникът Лайма в Стария град. Той е издигнат, за да може хората да разполагат правилно с времето си и да не закъсняват за работа. Днес латвийската марка шоколади Лайма си правят добра реклама с него.

 • Транспорт в Рига

  Градският транспорт на Рига се движи редовно от 05:00 ч. до 23:00 ч. През нощта има няколко основни линии, които свързват центъра на града с част от предградията. Каналът, който минава до Стария град може да бъде прекосен с речна маршрутка.

 • Черният еликсир на Рига

  Черният балсам или еликсир на Рига е питие с над 250-годишна история, което се приготвя от билки и корените на различни растения. То има горчив вкус и се пие самостоятелно или смесено с друга напитка.

Забележителности на Рига

Рига е най-големият по население град в Балтийските страни и може би най-вълнуващият. В нейния архитектурен образ, почерка си са оставили средновековният стил, арт нуво и съвременните идеи. Смята се, че някога Рига е била основана от немски свещеник, като по-късно е заселена от немски търговци. Днес освен латвийци, в града живеят също много руснаци, като двете етнически групи имат поддържан културен и духовен живот.

Приказна част от латвийската столица е Старият град с красивите фасади по сградите си. Църквата „Св. Петър“, Къщата на Черноглавите, Къщата с котките и жилищният комплекс Трите братя са само част от зданията с история в квартала.

Рига е най-посещавана през летния сезон, защото тогава времето е най-приятно, но това не означава, че през останалите сезони не може да бъде подходяща дестинация за опознаване. Времето не е чак толкова студено, а през зимата Коледния пазар на занаятчии и готвачи определено вдига градуса на настроението.

Отивайки в Рига, определено ще трябва да отпуснете коланите. Местната кухня е доста калорична, като само няколко примера за това са: пирожките със зеле и бекон, пелмените с месо, картофените палачинки или тези със сирене и шунка, пушената наденица и всякакво месо, сервирано с прилична порция картофи, заквасена сметана и ръжен хляб.