Меню

Търсене на полети от Бермуда до Аржентина

Покажи филтри

Аржентина

 • Буенос Айрес
 • Ушуая
 • Кордоба
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Песо (ARS)

 • Паметник на Левски

  В Буенос Айрес има бюст-паметник на Васил Лески, построен със съдействието на българската общност в Аржентина, столичната община и МВнР. Той се намира в парк, недалеч от българското посолство.

 • Гробниците на Риколета

  Един от централните и оживени квартали на Буенос Айрес Риколета, се слави със своите гробници, които са се превърнали в туристическа забележителност. Цели фамилии са погребани там, като е въпрос на чест и родова отговорност те да бъдат изрядно поддържани. Там се намира и тази на семейство Перон и обичаната от всички Евита Перон.

 • Кафе по аржентински

  Задължително е да опитате чаша прясно сварено аржентинско кафе, придружено с т.нар. medialuna (полумесец), малък и сладък на вкус кроасан, консумиран обикновено за закуска. Повечето десерти и топли напитки се предлагат с dulce de leche (млечно-карамелен сироп), който е много популярен.

Забележителности на Буенос Айрес

Аржентинската столица или „столицата на тангото“ е живописна съвкупност от местния пейзаж и темперамент на аржентинците с колониалното културно наследство и сгради в европейски стил. Столицата на Аржентина е разположена на западния бряг на р. Ла Плата при нейното вливане в Атлантическия Океан.

Едни от основните туристически забележителности в града са: главният площад „Плаза ди Майо“, където се намира президентският дворец Casa Rosada (или Розовата къща), Обелискът на свободата, църквата „Сан Игнасио“, ботаническата и зоологическа градина. Булевардът „9-ти юли“ в Буенос Айрес е един от най- широките в света, побиращ общо 18 пътни ленти.

Кварталът „Палермо“ е предпочитано място за настаняване в Буенос Айрес. Около неговия площад „Серано“ се намират бутиците на повечето известните модни марки и модерните заведения. На площада има също пазар, където занаятчии предлагат продукцията си.

Районът „Ла Бока“ е сред най-сниманите места в аржентинската столица, заради разноцветните си сгради. Именно там повечето имигранти от Италия и Испания са се установили след пристигането си в града. Разходката из пъстрите улици на „Ла Бока“ навява европейска атмосфера със звуците на танго и надписите, свързани с местния футболен отбор „Бока Хуниорс“, който е със свещен статут за жителите на квартала. В близост се намира и едноименният стадион на отбора. Улица „Каминито“ е единствен по рода си музей на тангото на открито. По нея има заведения, в които музиката и танците не спират, както и много галерии и арт работилници. Това определено е подходящото място за всеки, който търси необичайна разходка с бохемски привкус.