Меню

Търсене на полети от Бермуда до Австрия

Покажи филтри

Австрия

 • Виена
 • Залцбург
 • Инсбрук
 • Грац
 • Линц
 • Клагенфурт
 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пръстенът на Виена

  Улица „Рингщрасе“ обхваща центъра на града и част неговите най-значими забележителности, много магазини и ресторанти. Затова не може да отидете във Виена, без да „пробвате пръстена“ поне няколко пъти, за да усетите мелодията на града.

 • Стартов пакет „Виена“

  Първите асоциации на туристите за австрийската столица обикновено са: Виенско колело, виенски шницел, торта „Сахер“, Музеят на Моцарт и едноименните бонбони, коледните базари, Фройд. Но освен култура и кулинария, там има и нощем живот. По крайбрежието на Дунава и стария еврейски квартал има много заведения и клубове.

 • Разходка под земята

  На по-малко от 20 км от Виена се намира най-голямото подземно езеро в Европа – Зеегроте. То е открито преди около 100 г. при взрив в гипсова мина, която се е намирала над него. По време на Втората Световна война германците са строили изтребители в местността.

Забележителности на Виена

Виена е не просто красивата столица на Австрия, а едно от културните средища на Европа. Имперски град, който десетилетия наред е служил за пример в областта на архитектурата, образованието и етикета, днес с лекота пленява посетителите си. Любителите на изкуството определено ще се почувстват в свои води. Виена е наричана градът на музиката, защото там са живели и творили Моцарт, Щраус, Шуберт, Бетовен, Брамс, Хайдн. Виенската държавна опера е местният символ, който посреща едни от най-добрите световни музиканти, а всяка година в града се провеждат 300 бала.

Дворецът „Шьонбрун“ е емблематично място за австрийската столица. Той е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Те са уважавали наследството на Римската империя и са се постарали да напомнят за него при построяването на целия комплекс. Също там се намира и най-старата зоологическа градина в Европа. Любителите на лукса могат да си подарят нощувка в двореца срещу скромната сума от 1400 евро на вечер. Главната резиденция на Хабсбургите днес е седалище на президента на страната. В миналото в нея са живели император Франц Йосиф и обичаната принцеса Сиси (Елизабет).

Типично за имперска столица, Виена предлага повече от един дворец. В Белведере бароковият стил и изобилието са елегантно допълнени от забележителни произведения на изкуството. Дворецът се състои от две сгради с градина помежду им.

Музеят на историята на изкуствата не може да бъде пропуснат. Той помещава една от най-богатите колекции на целия континент. Срещу него се намира Природонаучният музей. Във Виена ще откриете и един алтернативен музей – Къщата на пеперудите. Там красивите създания не са само хербаризирани, а летят свободно и могат да кацнат върху всеки посетител.