Меню

Търсене на полети от Бермуда до Беларус

Покажи филтри

Беларус

 • Минск
 • Обща информация

  Официален език: Белоруски, руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (BYN)

 • Островът на сълзите

  До Островa на сълзите се стига през малък, пешеходен мост. Там ще откриете паметник в чест на жертвите от 9-годишната война между СССР и Афганистан, продължила от 1979 г. до 1988 г. Друга забележителност на острова е статуята на малко момче с ангелски крила. Има поверие, че ако булките докоснат позлатените му гениталии в сватбения си ден, то със сигурност ще имат дете. 

 • Метрото на Минск

  Най-удобният и бърз начин да се придвижвате в Минск е чрез метро. Подобно на метрото и в други бивши социалистически столици, това в Минск също има много красиви станции. 

 • Съветското наследство

  На много места в Минск съветската архитектура и нейните елементи са изключително добре запазени. Ще забележите доста сърпове и чукове из целия град, кокто и няколко статуи на другаря Ленин.

Забележителности на Минск

Сгушена между Полша, Русия, Украйна, Литва и Латвия, Беларус остава една от най-малко посещаваните европейски държави. Въпреки това, си заслужава да посетите столицата на страната – Минск, защото тя ще ви разкрие една нетипична атмосфера на модерен град със северен характер, запазил носталгична нотка от социалистическия строй. 

Площадът на независимостта е най-централното място, където се случва всичко. Той е един от най-големите в Европа. Около него се намират ключови сгради като: сградата на парламента на Беларус, католическата катедрала „Св. Симеон и Св. Елена“, сградата на кметството, както и статуя на Ленин, търговски център, университет и дори ирландски пъб. Сградата на Държавната опера и балет със сигурност ще остави траен спомен у вас с белия си цвят и фонтани отпред. Местните наричат любимата си сграда Болшой театър по примера на известния московски еквивалент.

Ако сте почитатели на красивите градски паркове и градини, посетете парк “Горки“. Той е открит още през 1800 г., а днес в него има увеселителна част, включваща виенско колело с височина от 56 метра, кънки на лед и планетариум с обсерватория.

Заради бурната си история, Минск днес разполага с изключително малък, но чаровен старинен квартал, който е заключен между река Свислоч и Двореца на републиката. Там ще попаднете на старото кметство, няколко църкви и музеи. Съвсем близо е и т.нар. предградие Света троица, което днес се пада близо до центъра, но в миналото си е било истинско предградие, откъдето идва и името му. Това е най-старата запазена част от града, реставрирана през 80-те години на XX век. Къщичките в пастелни тонове и калдъръмените улички определено ще ви пренесат в друг период.