Меню

Търсене на полети от Бермуда до Израел

Покажи филтри

Израел

 • Тел Авив
 • Ейлат
 • Обща информация

  Официален език: Иврит, арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Шекел (ILS)

 • Добре проектиран град

  В Тел Авив е почти невъзможно да се изгубите. Най-важните улици са разположени паралелно на крайбрежието. По първата има предимно хотели, по втората ресторанти, а след това следват търговските центрове и автогарата.

 • Безплатен тур

  Проверете в туристическите центрове кога и къде стартират градските турове. Те се провеждат на английски език, като за тях не се плаща нищо, освен ако не искате да оставите бакшиш, каквато обикновено е практиката. 

 • Петкилометрова разходка

  За да хванете хубав пейзаж по залез слънце, разходете се по крайбрежната улица, която е дълга 5 км и обхваща цялото пристанище Яфа. Докато се разхождате, можете да попаднете и на други атракции.

Забележителности в Тел Авив

Тел Авив е град с мисия да олицетворява връзката между европейската и арабската култура. Интересната кухня, широките плажни ивици и необичайната архитектура правят града едно магнетично и необикновено място с независим дух.

Градът, разположен на средиземноморското крайбрежие, е основан през 1909 г. по очертанията на древното пристанище Яфа. Благодарение на засиления растеж, новото пристанище и зоната около него са съвсем различни в сравнение с тези от арабското минало. Белият град на Тел Авив е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и представлява най-големия съвременен архитектурен комплекс.

Най-интересните и отличаващи се исторически забележителности се намират в Стария град, където е бившето пристанище Яфа. На най-голям разцвет тази част се радва през XIX век. Там някога се търгуват предимно коприна и портокали. Днес ще откриете разнообразие от кафенета и ресторанти. Това е и мястото, откъдето да закупите сувенири. Връщайки се от пристанището, минете през бижутерийния магазин на Adina Plastelina, където може да се сдобиете с бижу уникат. Виненият магазин 613 Pomegranate Wine предлага чудесни местни вина. Наблизо се намира и битакът, където можете да се сдобиете с бижута, дрехи, мебели, сувенири, декорации, пресни плодове и други. 

Тел Авив разполага с 14 км плажна ивица. Някои от плажовете са обществени и леснодостъпни, но други като Hof HaDatim са оградени от високи стени и там важат ортодоксални правила, които стриктно се спазват – има отделни дни за плажуване за жени и мъже.

Парковете са безценно съкровище насред градската среда, изпълнена със сгради. Най-големият от тях Park ha-Jarkon има шест градини. Там ще откриете спортни съоръжения, ботанически градини, водни паркове, езеро и две открити сцени за представления и концерти.

Когато посещавате Тел Авив, задължително опитайте фалафел. Най-вкусният е в Falafel Hakosem на ул. Shlomo Hamelech, както и в Falafel Gabay на ул. Bograshov. В ресторант Shakshukia на ул. Ben Yehuda, можете да опитате традиционната за еврейската кухня яхния “cholent”.