Меню

Търсене на полети от Бермуда до Малайзия

Покажи филтри

Малайзия

 • Куала Лумпур
 • Обща информация

  Официален език: Малайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Рингит (MYG)

 • Малайзийска кухня

  Задължително е да опитате „наси кандар“, което означава смесен ориз. Това е традиционно ястие, с което получавате сварен ориз заедно с различни добавки по ваш избор – сос, зеленчуци и какви ли не подправки. 

 • Централният пазар

  Централният пазар на Куала Лумпур или Pasar Seni някога е бил предназначен за плодове и зеленчуци, но днес е важна шопинг точка за всеки турист. Там се продават всякакви стоки, отразяващи етническото разнообразие, традициите и модните тенденции.

 • Паркът на птиците

  Красивият Парк на птиците е събрал около 3000 вида птици, от които почти всички се срещат в Малайзия. Това е чудесен начин да се запознаете с флората и фауната на страната, както и да срещнете много нови пернати приятели.

Забележителности на Куала Лумпур

Пъстрата столица на Малайзия е дом на малайзийци, китайци, индийци и други народности. Тъй като туризмът е водещата индустрия за Куала Лумпур, там се предлагат всякакви атракции и услуги. Храмове и джамии, футуристични кули и небостъргачи, местни занаятчийски пазари и храна на улицата, всичко това изскача от всеки ъгъл на малайзийската столица.

Със своите 88 етажа, кулите Петронас са не просто най-известният съвременен архитектурен проект в Малайзия, но вероятно и в Азия. Кулите-близнаци са свързани помежду си с мост, по който посетителите могат да преминат, ако разбира се височината не представлява проблем за тях. Храмът Шри Махамариамман е известен с това, че е най-старият хиндуистки храм в Куала Лумпур, построен през XIX век. Той е лесно разпознаваем отдалеч, заради цветната си фасада, осеяна със скулптури на различни божества. Тъй като храмът е действащ, не цялата му сграда може да се посещава от туристи.

Националният музей на Малайзия обещава да бъде интересна спирка още с външния си вид, който е съчетание между традиционна къща и модерна сграда. Освен експонати като археологически открития и произведения на изкуството, ще видите и пресъздадени сцени от живота на малайзийците – сватба, лов, създаване на дом.

Паркът на пеперудите е прекрасен избор за почивка насред града. Замислен като умален модел на джунгла, но с ясно очертани пътечки, беседки и езерца, той посреща посетителите си, които се радват на повече от 120 вида цветни пеперуди.