Меню

Търсене на полети от Бермуда до Панама

Покажи филтри

Панама

 • Панама
 • Давид
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Балбоа (PAB) и щатски долар (USD)

 • Футболът на фокус

  Подобно на южноамериканските държави, в Панама футболът е на особена почит. Местните жители имат навика да разливат бира при отбелязването на гол от любимия им отбор.

 • Розов пазар

  Занаятчийският пазар е не толкова популярна туристическа дестинация, но си заслужава да се посети, заради сравнително ниските цени и разнообразни стоки. Забелязва се отдалеч, заради ярко розовите съоръжения, върху които се нарежда и окачва стоката.

 • Гейша кафе

  Този вид кафе е един от най-редките и скъпи света, а Панама е един от ексклузивните му производители. Една чаша кафе струва около 9 щатски долара, но пък е нещо, което не се опитва всеки ден.

Забележителности на Панама

Панама е столица на едноименната държава в Централна Америка, която през вековете е била важно пристанище, свързващо Стария и Новия свят. Градът е известен с Панамския канал, който е едно от най-значимите постижения в панамската история. Но той предлага много повече от това.

Панама Виехо или Старият град е включен в списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО. Всъщност това е някогашният град Панама, който е принудително напуснат и изместен, заради пиратски набези. Днес е останал като впечатляващ архитектурен комплекс. Достъпът до него се заплаща.

Каско Виехо е един от най-подходящите за разходка квартали. За разлика от останалите забързани улици на големия град, там атмосферата е по-аристократична и отпускаща. Повечето сгради са в испански колониален стил и са превърнати в хотели или хостели. Разбира се, не липсват ресторанти и барове, които допринасят за добро прекарване на времето. Преди години Каско Виехо е бил опасен квартал, заради бандите, които ограбвали туристите. Макар  днес да няма следи от подобни действия, все още е възможно да се потопите по безопасен начин в стария Каско Виехо. За повечето хора е странно да платят за подобен тур, но някои туристи са любопитни към миналото на квартала, автентичните истории и сцени от престъпния свят.

Любимият крайбрежен булевард за разходки и спорт на Панама сити е Cinta Costera. Пейките и спортните съоръжения събират заедно хората. Все пак е по-добре да го посети след 5 следобед, тъй като преди това температурите обикновено са високи. За любителите на спорта, неделната Ciclovia или състезание с велосипеди, се провежда по една от главните улици - Avenida Balboa от 06:00до 12:00 ч. Осигуряват се безплатни велосипеди за тези, които нямат, но искат да се включат.