Меню

Търсене на полети от Боливия до Египет

Покажи филтри

Египет

 • Кайро
 • Хургада
 • Шарм ел Шейх
 • Александрия
 • Марса Алам
 • Асют
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Цитаделата

  Ще трябва да отделите цял ден, за да разгледате всичко, което включва Цитаделата Салах Ел-Дин, която вероятно е най-популярната непирамидна атракция в Кайро. Тази масивна крепост, разположена в ислямско Кайро, е построена в края на ХІХ век и включва: джамията Мохамед Али, няколко музея и други забележителности.

 • Пазарът Хан ел-Халили

  За да усетите натуралния вкус на Кайро, напазарувайте от Хан ел-Халили – подправки, бижута, сувенири, наргилета и какво ли още не. Преди това трябва да тренирате уменията си за пазарене, за да получите стоките на добра цена.

 • Паркът Al Azhar

  В източната част на Ислямско Кайро се намира най-големият парк на града – Al Azhar. Той разполага с много фонтани, добре поддържани цветни лехи, места за почивка и ресторанти.

Забележителности на Кайро

Среща на култури, сблъсък на богатство и бедност, история и бъдеще – всичко това съчетава в себе си 12 милионният Кайро.

Естествено най-известните забележителности на Кайро, а и на цял Египет, са пирамидите в Гиза, заедно с Великия Сфинкс. Заради огромния интерес към тях, всеки ден се допускат само 300 човека, които да ги посетят – половината сутрин, а останалите следобед. Намират се на 10 км от съвременния център на града, като до там може да стигнете с комбинация от метро и автобус. На южната страна на Голямата пирамида се намира Музеят на слънчевите лодки. Те са били използвани за превозване на мумиите през река Нил към гробниците.

В източната част на Кайро е Ислямският квартал, който е като лабиринт от малки улички и сгради в интересен стил. Християнският коптски квартал на Кайро е в южната част на града, която е и най-старата. Там древните църкви са доста по-стари от всички джамии в Кайро. Според легендата, точно в тази част на града Св. Марко е основал първата християнска църква в Африка – Коптската.

Египетският музей ще ви помогне да опресните познанията си за история на Древния свят. В него има над 100 000 експоната – бижута, саркофази, глинени произведения и други.

Общественият транспорт в Кайро е хаотичен, тъй като не навсякъде има табели и разписания. Таксиметровите услуги не са скъпи и повечето туристи предпочитат да ползват таксита, но трябва предварително да договорите маршрута и тарифата.

Популярни авиокомпании по маршрут Боливия - Египет