Меню

Търсене на полети от Боливия до Шри Ланка

Покажи филтри

Шри Ланка

 • Коломбо
 • Обща информация

  Официален език: Синхалски, тамилски
  Часова зона: UTC +5.5
  Валута: Рупия (LKR)

 • Буда навсякъде

  Будисткият храм "Гангарамая" е храмов комплекс от няколко части, включително библиотека, музей и изложбена зала с подаръци, получени от благодарните на Буда през годините. В Гангарамая навсякъде ще видите фигури на Буда от камък, бяла пластмаса и злато.

 • Езерото Бейра

  В сърцето на Коломбо се намира езерото Бейра. По средата му има малък остров, на който е построено светилището Симамалака. През колониалната епоха езерото се е свързвало с океана посредством канали, които са използвани за транспортиране на стоки. Днес е спокойно място за почивка.

 • Сладолед на всяка крачка

  Жегата в Коломбо може да бъде непоносима, затова се възползвайте от някоя от многото рикши със сладолед, които обикалят улиците.

Забележителности на Коломбо

Столицата на острова на подправките, както Шри Ланка е известна, е наречена Коломбо от португалците. Смята се, че името означава „пристанище на река Келани“. Контрастът в Коломбо е лесно забележим – луксозни имения, красиви градини, изискани заведения и търговски центрове със скъпи марки, се преливат с изникнали от само себе си квартали, претоварени пътища и открити пазари.

Въпреки малките си размери, столицата на Шри Ланка предлага на своите посетители разнообразни активности: разходка с тук-тук, хапване на традиционно „коту“, игра на голф или пиене на чай в колониална къща с изглед към Индийския океан. Пазаруване от пазара Пета ще ви потопи в типичната енергична и цветна обстановка за града – магазини, сергии, амбулантни търговци предлагат очаквани и неочаквани неща.

Голяма деветметрова статуя на Буда от камък, посреща с енигматична усмивка посетителите на най-важната културна институция в Шри Ланка – Националният музей. Там са събрани експонати от различни периоди на страната: дърворезби, статуи, оръжия, картини, дрехи, бижута и др.

Galle Face Green e голям крайбрежен парк с дълга история. Холандците са освободили територия покрай морето, за да разположат оръдията си там. Днес обаче мястото се е превърнало в любимо за срещи, спортни дейности, състезания с хвърчила и семейни неделни обеди.