Меню

Търсене на полети от Боливия до Филипини

Покажи филтри

Филипини

 • Манила
 • Себу
 • Обща информация

  Официален език: Филипински, английски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Песо (PHP)

 • Крайбрежната улица

  Крайбрежната улица на Манила е идеална за романтична вечерна разходка. Има много улични музиканти и продавачи на храни и напитки, а в близост се намира и Яхтеният клуб на Манила.

 • Шопинг

  Освен с традиционните си открити пазари, Манила е известна и с огромните си търговски центрове, където може да пазарувате до припадък. Все пак по-автентични са по-обикновените пазари като този за морски деликатеси, където освен всичко друго, пред вас ще приготвят и вкусен обяд.

 • Музей Аяла

  Намиращ се в сградата на бившата Стокова борса, Музеят Аяла представя филипинското изкуство, археология и етнология. Има шест основни експозиции, показващи традициите в корабостроенето, бродираната коприна, порцелана, изкуството преди и след колониалната епоха и други артефакти.

Забележителности на Манила

Столицата на Филипините не е най-големият град на островната държава, но е един от най-гъсто населените в света.

Интрамурос се нарича Стария град на Манила, където се е съсредоточавало всичко, преди развитието на града през 20 век. Това е някогашната столица на източните испански владения от 16 век до 1898 г., което ясно личи от сградите в колониален стил, църквите и цялостното архитектурно устройство. Като други подобни местности, Интрамурос ще ви накара да се почувствате в центъра на някой европейски град. Статуята на крал Карлос IV и Портата на Кралица Изабел II са част от характерните забележителности. Старият град е най-добре да разгледате пеша, водени от карета или на мотоциклет.

Църквата „Св. Августин“ е най-старата на Филипините. Издържана в бароков стил, тя има пищна декорация на интериора си. Препоръчва се да се посети рано или късно през деня, тъй като през останалото време обикновено не е достъпна, заради сватби и други подобни частни събития. Манастирът, намиращ се до църквата, също носи името „Св. Августин“. Той е разрушен по време на Втората световна война, но внимателно реставриран след това. В него се пази и богата колекция от мебели, дърворезби, антики и други предмети, дарени на манастира от цялата страна.

Китайският квартал на Манила на пръв поглед изглежда като всеки друг по света в големите градове. Но трябва да се отбележи, че китайското търговско присъствие там датира още от 800-те години. Днешният китайски квартал е посрещал и надживял дори испанската колониална ера.