Меню

Търсене на полети от Боливия до Уругвай

Покажи филтри

Уругвай

 • Монтевидео
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Песо (UYU)

 • Потанцувайте в Монтевидео!

  Столицата на Уругвай е град на тангото. Най-известният клуб за танци се нарича „El Milongon at Gaboto 1810“. Друго популярно място е „Avenida 18 de Julio“. Задължително посетете! 

 • Улично изкуство

  Монтевидео е столица на уличното изкуство в Южна Америка. Разходете се около площад Сабала („Plaza Zabala“ – ориг.), по улиците „25 de Mayo“ и „Sarandí“, както и пазара „Chico“. 

 • Време за пазар

  Ако смятате че посещение до най-големия пазар на открито в Монтевидео би представлявало интерес за вас, то тогава поемете към улица „Tristan Narvaja“ в неделя. Там ще намерите антики, свежи плодове, традиционна кухня и сувенири. 

Какво да посетите в Монтевидео

Монтевидео е най-южната столица в Южна Америка. Намира се на по-малко от 200 километра от Буенос Айрес и в близост до река Ла Плата, която дели Аржентина и Уругвай.

Монтевидео със сигурност заслужава вашето внимание. Посетителите на града са впечатлени не само от сблъсъка на историческа архитектура и улично изкуство, но и от изумителната кухня и позитивната нагласа на местноото население.

Най-добре можете да опознаете града на крак. Започнете със стария град „La Ciudad Vieja“ и портата „Puerta de La Ciudadela“, а след това се отправете към главния площад „Plaza Independencia“. Не пропускайте и известните със своята архитектура сгради, а именно Паласио Салво („Palacio Salvo“ – ориг.), Сградата на парламента („Palacio Legislativo“ – ориг.) и Музеят на декоративното изкуство „Паласио Таранко“ („Palacio Taranco“ – ориг.). Феновете на историята също ще намерят своето място тук – театърът „Солис“ („Teatro Solis“ – ориг.) е най-старият театър в Уругвай.

Ако обичате да купонясвате, просто посетете центъра (El ​Cordón), който е пълен с театри, кина и ресторанти. На главната улица „Avenida 18 de Julio“ можете да се насладите на чаша ароматно кафе, да послушате музика на живо и дори да потанцувате танго на открито. В Монтевидео има и богат избор на музеи. Можете да избирате сред Музей на Гаучо, Музей "Торес Гарсия", „MAPI“ (Музей на древните изкуства), Национален исторически музей, Музей на карнавала и „MNAV“ (Музей на модерното изкуство).

Уругвай е известен със своята удивителна кухня. Лесно ще се убедите, без значение дали се храните в прочут ресторант, от сергиите на пазара „Mercado del Puerto“ или на крайбрежната алея. 

Какво да опитате?

Задължително си поръчайте гриловано говеждо месо (например ребърца) и традиционни разядки като „empanadas“ (кнедли пълни с месо, зеленчуци или сирене), или „Morcilla Dulce“ – сладки наденички със стафиди. Задължителни напитки са „medio y medio“, което представлява бяло газирано вино, или чаша вино от гроздовия сорт танат, което е така типично за Уругвай. 

Популярни авиокомпании по маршрут Боливия - Уругвай